Vaderlandse subtop hoopt op bijna transfervrije Osman

Reacties

Er is een interessant spel gaande rondom Mohammed Osman. De 25-jarige middenvelder van Heracles Almelo wordt gevolgd door onder meer AZ, Vitesse en FC Utrecht, maar kan ook bijtekenen in Almelo.

Vaderlandse subtop hoopt op bijna transfervrije Osman
© Pro Shots

Heracles gaat op zeer korte termijn een derde poging doen de Syriër zijn contract te laten openbreken. De club deed afgelopen zomer een eerste poging de spelbepaler, die vastligt tot de zomer van 2020, langer te binden. Osman en zijn management hielden de boot af. Heracles had ervoor kunnen kiezen de Syrische international te verkopen, maar besloot hem binnenboord te houden. Met het vertrek van Brandley Kuwas, Kristoffer Peterson, Adrián Dalmau én Lerin Duarte had het immers al te veel doelpunten ingeleverd.

Toen Osman even later geblesseerd raakte, probeerde de club voor de tweede keer de contractbesprekingen te openen. Eerder was dat succesvol bij aanvoerder Robin Pröpper, maar Osman weigerde. Nu volgt er dus een alles-of-niets-poging. Heracles heeft de inmiddels herstelde middenvelder uitgenodigd voor een gesprek, dat op korte termijn zou gaan plaatsvinden. Osman is ambitieus, maar voelt zich tegelijkertijd schatplichtig richting trainer Frank Wormuth. Het is echter nog onduidelijk of de Duitse trainer volgend seizoen nog op het Erve Asito te bewonderen is.

Over aandacht heeft Osman overigens niet te klagen. Er liggen meerdere aanbiedingen uit het Midden-Oosten klaar, maar het management van de middenvelder laat weten dat een sportieve uitdaging boven mogelijke oliedollars gaat. Diverse Nederlandse subtoppers hebben inmiddels hun scoutingsrapport klaarliggen. Ook Vitesse, de club waar de Syriër de jeugdopleiding doorliep maar nooit helemaal doorbrak. Van oud zeer tussen beide partijen lijkt geen sprake meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.