Zaragoza duwt Alméria verder richting de afgrond

Real Zaragoza heeft maandagavond drie broodnodige punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Op eigen veld werd hekkensluiter Alméria verslagen met 1-0.

Bij de thuisploeg kon Saïd Boutahar (foto) geen potten breken. De middenvelder startte in de basis, maar werd kort na rust gewisseld. Alméria-goalie Diego Alves werd bij de bezoekers de schlemiel van de avond door na 69 minuten de bal in zijn eigen doel te duiken. Veel blaam trof de ongelukkige doelman niet. De bal verdween via de paal en zijn rug in het doel.

Die tegenvaller kwam Alméria niet meer te boven, waardoor het uitzicht op handhaving nog verder vertroebelde. Het gat met nummer negentien Hércules Alicante bedraagt liefst zeven punten. Zaragoza is momenteel veilig, maar moet dan wel de zestiende positie vasthouden. De ploeg van Boutahar heeft wel de aansluiting met de onderkant van de middenmoot gevonden. Foto: VI Images