Zaakwaarnemer Coutinho is spelletje van 'respectloos' Barcelona zat

Reacties

Philippe Coutinho zit in onzekerheid over zijn sportieve toekomst. Zijn zaakwaarnemer, Kia Joorabchian, is het spelletje dat Barcelona aan het spelen is helemaal zat. 'Ze moeten de waarheid vertellen!'

Zaakwaarnemer Coutinho is spelletje van 'respectloos' Barcelona zat

Coutinho (27) maakte anderhalf jaar geleden voor ongeveer 142 miljoen euro de overstap van Liverpool naar Barcelona en is daarmee de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van de Catalanen. De Braziliaan is er echter nog niet in geslaagd om te overtuigen en was in het afgelopen seizoen niet eens wekelijks zeker van een basisplaats. Hij kwam niet verder dan vijf competitiedoelpunten.

Barcelona heeft de voorhoede inmiddels verder versterkt met Antoine Griezmann en werkt ook nog eens aan de opmerkelijke terugkeer van Neymar, die twee jaar geleden voor 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrok. Om deze transfer mogelijk te maken, zou Barcelona enkele spelers als ruilmiddel willen aanbieden bij PSG. Coutinho is een van de spelers die daarvoor in aanmerking zou komen.

Joorabchian heeft dit ook begrepen en is woedend. Hij stelt in gesprek met RMC dat Barcelona niet eerlijk is geweest. 'Pep Segura (directeur, red.) vertelde me dat Coutinho niet beschikbaar was voor een transfer en Josep Bartomeu (voorzitter, red.) zei me vorige week hetzelfde. De boodschap was heel duidelijk: Barcelona had absoluut niet de intentie om Coutinho te verkopen, welke club er ook interesse zou tonen. Door die woorden besloten we om niet de markt op te gaan voor onze speler. Barcelona wilde hem behouden en dat respecteerden wij', aldus de zaakwaarnemer.

'Maar nu hoor ik van André Curry (die namens Barcelona zaken doet in Zuid-Amerika, red.) iets heel anders', vervolgt Joorabchian. 'Hij zegt dat de club Coutinho wil gebruiken in een deal met Paris Saint-Germain voor Neymar. Uit respect voor Barcelona hebben wij niet naar andere clubs geluisterd, maar Barcelona toont nu geen respect voor ons.'

Genoeg is genoeg, vindt Joorabchian. 'Ik heb me in de afgelopen periode stilgehouden, maar ik kan niet langer accepteren dat Barcelona liegt tegen onze speler. Ze moeten de waarheid vertellen! Als ze willen dat Coutinho vertrekt, dan moeten ze dat zeggen. In dat geval gaan wij met de speler om tafel en gaan we kijken wat het beste is voor zijn toekomst.' Coutinho, die onlangs met Brazilië de Copa América won, heeft bij Barcelona nog een contract voor vier seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.