Youth League-winnaars krijgen prachtige kans van AZ

Reacties

Veel van de AZ-jeugdspelers die betrokken waren bij de eindstrijd van de Youth League gaan mee naar Argentinië voor de strijd om de wereldbeker. Spelers als Mexx Meerdink, Wouter Goes, Ernest Poku en Jayden Addai zijn opgenomen in de wedstrijdselectie voor de finale tegen de leeftijdsgenoten van Boca Juniors.

Youth League-winnaars krijgen prachtige kans van AZ
© Pro Shots

Als winnaar van de Youth League mag AZ automatisch deelnemen aan de Intercontinental Cup voor spelers onder de twintig jaar. Dinsdagmiddag maakten de Alkmaarders bekend welke spelers meegaan naar de trip richting La Bombonera, het iconische stadion in Buenos Aires. Van de 22-koppige selectie waren er veertien spelers die op het formulier stonden tijdens de Youth League-finale van vorig seizoen.

VI was aanwezig tijdens de finaleronde van de Youth League.

Met Maxim Dekker, Goes, Poku, Meerdink (hoofdfoto), Lewis Schouten en keeper Rome-Jayden Owusu-Oduro gaan er in totaal zes spelers mee die officieel tot de A-selectie van AZ behoren. Daarnaast gaat ook trainer Jan Sierksma mee. Hij schoof na het winnen van de Youth League door naar Jong AZ.

De finale tussen Boca Juniors en AZ wordt op 9 september afgewerkt, de aftrap is om 21.00 uur (Nederlandse tijd).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.