Younes scoort weer tegen Bosz, maar Leverkusen bekert overtuigend verder

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft dinsdagavond de achtste finale van het Duitse bekertoernooi bereikt door Eintracht Frankfurt te verslaan. Dat terwijl die ploeg nog wel de leiding nam door een goal van Amin Younes.

Bayer Leverkusen
4 - 1
Eintracht Frankfurt

Younes deed Bosz begin dit jaar ook al pijn met de gelijkmaker in het Bundesliga-duel tussen beide clubs, dat Frankfurt toen met 2-1 won. Mede door die nederlaag won Leverkusen nog geen wedstrijd in 2021 (de tweede eindigde in 1-1 tegen Werder Bremen), maar daar kwam in het derde duel van het nieuwe jaar dus verandering in. Al zag het daar aanvankelijk nog niet naar uit.

In de zesde minuut opende Younes namelijk opnieuw de score tegen zijn oude trainer toen een voorzet van Daïchi Kamada via André Silva bij hem terechtkwam. Zeven minuten later kreeg Silva een grote kans om de marge te verdubbelen, maar dit keer redde Leverkusen-doelman Lukas Hradecky. Ook Younes zette de Fin nog een keer aan het werk, maar daarna kantelde het bekerduel.

Halverwege de eerste helft mocht Lucas Alario voor de gelijkmaker aanleggen vanaf elf meter, nadat de bal op de stip was gegaan wegens hands van Erik Durm. Kort daarna kreeg Frankfurt een volgende tegenvaller te verwerken met het geblesseerd uitvallen van Younes. En vlak na rust volgde een nieuwe dreun toen Edmond Tapsoba raak kopte uit een vrije trap van Kerim Demirbay.

Frankfurt bleef Hradecky ook regelmatig aan het werk zetten, maar moest zich in de 67ste minuut definitief gewonnen geven toen Moussa Diaby er ook nog 3-1 van maakte voor Leverkusen. Jonathan Tah kreeg nog wel rood, maar Diaby nam de hoop bij Frankfurt weg met zijn tweede treffer van de avond. In de volgende ronde wacht Rot-Weiss Essen, vrijdag wacht Union Berlin in de Bundesliga.