Uitgerekend Younes doet Bosz pijn na weergaloze goal Amiri

Bayer Leverkusen is 2021 begonnen, zoals de ploeg het vorige kalenderjaar afsloot: met een nederlaag. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt ging het elftal van Peter Bosz onderuit.

Eintracht Frankfurt
2 - 1
Bayer Leverkusen

Leverkusen leek de eerste seizoenshelft ongeslagen af te sluiten, maar op de valreep ging het toch nog mis. Bayern München deed de mannen van Bosz pijn in de slotseconde en nam zo de koppositie over. Van die gevoelige tik was zaterdag in eerste instantie weinig te zien. Leverkusen begon uitstekend aan de wedstrijd in Frankfurt en kwam na tien minuten al op voorsprong.

Nadiem Amiri scoorde namelijk op voortreffelijke wijze. De aanvallende middenvelder kreeg de bal van Florian Wirtz, nam hem knap mee en verschalkte doelman Kevin Trapp vervolgens met een schitterende hakbal: 0-1 (zie video onder). Met pas zijn tweede Bundesliga-treffer van het seizoen bezorgde Amiri zijn ploeg zo een heerlijke start, maar naarmate de wedstrijd vorderde, zakte Leverkusen weg.

Achterin lag het regelmatig behoorlijk open bij de bezoekers en het was een oude bekende van Bosz die daarvan profiteerde. Amin Younes, die bij Ajax succesvol samenwerkte met de Nederlander, werd door Djibril Sow de diepte in gestuurd en schoof de gelijkmaker langs Lukás Hrádecky: 1-1. Het was pas de eerste goal van Younes in dienst van Frankfurt, zijn laatste doelpunt maakte hij in juni voor Napoli.

Ook na die 1-1 kreeg Leverkusen geen grip op de wedstrijd. De formatie van Bosz, die in de eerste seizoenshelft toch zoveel indruk maakte, maakte een kwetsbare indruk. Negen minuten na rust profiteerde de thuisploeg daarvan. Mitchell Weiser zat mis, waardoor Daichi Kamada de bal kon voorgeven, Edmond Tapsoba werkte de bal in zijn eigen doel.

Bosz wisselde daarna aanvallend, maar het was Frankfurt dat de beste kansen kreeg, onder anderen via Kamada en Younes. De gastheren trokken de zege evengoed over de streep en vervolgen zo hun opmars in de Bundesliga. Leverkusen moet door de tweede nederlaag op rij vrezen voor terreinverlies in de titelrace. Bayern en RB Leipzig kunnen later dit weekend profiteren.