Ya Konan gidst Hannover langs laagvlieger Stuttgart

Hannover 96 is in ieder geval voor een dag de nummer twee van de Duitse Bundesliga. De ploeg won op eigen veld van VfB Stuttgart: 2-1.

Ya Konan gidst Hannover langs laagvlieger Stuttgart

De thuisploeg kwam na een goed halfuur op voorsprong. Didier Ya Konan reageerde attent toen een klutsbal in het strafschopgebied van Stuttgart pardoes voor zijn voeten terecht kwam en knalde de openingstreffer binnen: 1-0.

Het bleef lange tijd bij de ene treffer, tot een kwartier voor tijd. Een goede voorzet van Timo Gebhart werd door centrale verdediger Georg Niedermeier ingekopt en plots was de stand weer in evenwicht. Lang kon Stuttgart, de nummer zestien in de Duitse competitie, niet genieten van de gelijkmaker.

Enkele minuten na de 1-1 trof Ya Konan voor de tweede keer doel. Christian Schulz bediende de Ivoriaan en deze prikt geheel vrijstaand de 2-1 binnen. Daar bleef het bij in Hannover, ondanks een laatste wanhoopsoffensief van de bezoekers.

Hannover 96 komt met de winst op 31 punten uit zestien duels en maakt een sprong op de ranglijst van plaats vier naar plaats twee. De concurrentie komt echter zaterdag nog in actie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's