Xavi zet elk trucje in om iedereen binnenboord te houden

Reacties

Xavi heeft al zijn vaardigheden als manager nodig om de kleedkamer van Barcelona rustig te houden. Ondanks de financiële situatie winkelde de club naar hartenlust op de zomerse transfermarkt, met een overvolle kleedkamer als gevolg.

Xavi zet elk trucje in om iedereen binnenboord te houden
© Pro Shots

Spelers als Frenkie de Jong, Memphis Depay, Franck Kessié en Ferran Torres komen weinig aan bod, de ervaren Gerard Piqué kwam zelfs tot geen enkele minuut in La Liga. Het is aan Xavi om iedereen binnenboord te houden. Dat leidt tot ietwat vage uitspraken over de verhoudingen tussen startende spelers en bankzitters. 'Voetballers moeten begrijpen dat het concept van basisspelers en invallers niet meer bestaat, ze zijn allemaal belangrijk voor het team', doelt de Spaanse coach op het drukke schema van Barça. Eerder kondigde hij al aan veel te gaan rouleren.

Tijdens een persmoment richting de competitiewedstrijd tegen Cádiz kwam ook Piqué ter sprake. 'Wij zorgen voor hem door met Piqué te praten, hem aan te moedigen. We begrijpen dat dit geen makkelijke situatie is voor hem, maar hij kan ons echt nog wel helpen dit seizoen. Dat heeft hij al gedaan', wijst Xavi op de speelminuten die Piqué kreeg in de Champions League. 'Dat gaat nog vaker gebeuren, we gaan hem nog nodig hebben.'

Cádiz
Cádiz
0 - 4
Barcelona
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.