Simons verlaat PSV en kiest voor terugkeer bij PSG

Reacties

Xavi Simons heeft zijn keuze gemaakt. De twintigjarige sensatie van afgelopen seizoen vertrekt na een jaar alweer bij PSV en keert terug bij Paris Saint-Germain, dat de terugkoopoptie licht en door het ja-woord van Simons kan toeslaan voor een bedrag van zes miljoen euro. PSV maakte het nieuws zondagochtend bekend via Twitter.

Simons verlaat PSV en kiest voor terugkeer bij PSG
© Pro Shots

PSV verraste eerder nog vriend en vijand door Simons over te nemen van PSG en tot medio 2027 aan zich te binden. Wat later pas bekend werd, was dat de Franse topclub tot de zomer van 2024 de optie behield om Simons terug te halen. De voorwaarde was wel dat de aanvallende middenvelder dat zelf ook wilde. Vorige maand werd bekend dat PSG bij een ja-woord van Simons slechts zes miljoen moest betalen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat scenario voltrekt zich nu. Na lang wikken en wegen heeft Simons besloten om PSV al na een jaar weer te verlaten en voor de uitdaging in Parijs te gaan. Gesprekken tussen PSV en Simons over een nieuw contract liepen uiteindelijk nergens op uit. Hij heeft het trainingskamp van PSV inmiddels verlaten om een terugkeer naar PSG mogelijk te maken. Afgelopen zaterdag speelde hij nog zestig minuten mee in een oefenduel met Blau Weiss Linz en was Xavi trefzeker.

Lees op VI PRO meer over de afspraken tussen PSV, Simons en PSG:

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.