Xavi moet lachen om bijnaam in Madrid: 'Beter dat dan iets anders'

Reacties

Andreas Christensen en Ousmane Dembélé naderen hun rentree bij Barcelona. Dat heeft Xavi dinsdag laten weten tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het competitieduel met Rayo Vallecano. In aanloop naar de wedstrijd van woensdag kwam ook de bijnaam van de trainer in Madrid ter sprake.

Xavi moet lachen om bijnaam in Madrid: 'Beter dat dan iets anders'
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Xavi gaat in de Spaanse hoofdstad door het leven als El Jardinero (De Tuinman) sinds hij anderhalve week geleden zijn beklag deed over de staat van de grasmat van Getafe. De club uit Madrid stak vervolgens de draak met de Barça-coach, zeker omdat hij ook de felle zonneschijn betrok in zijn relaas.

Dat hij er een bijnaam aan over heeft gehouden in de Spaanse hoofdstad, kan Xavi de humor wel van inzien. 'Ik kan er wel om lachen. Beter dat dan iets anders', reageerde hij tijdens zijn perspraatje. 'Ze mogen me nog vele jaren zo blijven noemen, maar ik zal niet stoppen tot het voetbal eerlijker is.'

Xavi hoopt dat het veld er woensdagavond beter bijligt als Barça wederom op bezoek gaat in Madrid, dit keer bij Rayo Vallecano. De Spaanse oud-international neemt de wedstrijd tegen de nummer negen van La Liga uiterst serieus, omdat hij op handen zijnde de landstitel nog altijd niet voor lief neemt.

Compliment
De voorsprong op Real Madrid is met elf punten geruststellend groot. Real-trainer Carlo Ancelotti stelde tijdens dat het gat groter is dan het daadwerkelijke kwaliteitsverschil. 'Ik ben het eens met Ancelotti, hij heeft helemaal gelijk. Ik vat het op als compliment, het betekent dat we iets goed doen in La Liga.'

Barcelona kan nog geen beroep doen op Christensen en Dembélé. Xavi verwacht de Deense verdediger en Franse vleugelaanvaller zaterdag tegen Real Betis weer terug. 'Er is geen reden tot zorgen, zaterdag zullen ze weer van de partij zijn', zei de Barcelona-coach, die Frenkie de Jong en Pedri al terugheeft.

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.