Xavi maakt tienpuntenplan voor loodzwaar CL-duel met Bayern

Reacties

Barcelona zal woensdagavond in de Champions League moeten winnen van Bayern München om een historisch dieptepunt in Europees verband te voorkomen. Mochten de Catalanen niet winnen in Beieren en Benfica slaagt erin om Dinamo Kiev te verslaan, dan overleeft Barcelona voor het eerst sinds het seizoen 1998/1999 niet de groepsfase van de Champions League.

Xavi maakt tienpuntenplan voor loodzwaar CL-duel met Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Barcelona
Barcelona

Voorafgaand aan de laatste speelronde van de groepsfase staat Barcelona met zeven punten op de tweede plaats. De ploeg van trainer Xavi Hernández heeft, bij een eventuele zege van de Portugezen op Dinamo, niets aan een gelijkspel in Duitsland. Mocht dat gebeuren, komt Benfica in punten op gelijke hoogte en op de tweede plaats op basis van het onderling resultaat na de eerdere 3-0 overwinning op Barcelona in Lissabon. In Camp Nou werd het 0-0.

Barcelona zal het in Duitsland zonder toptalent Ansu Fati moeten doen. De negentienjarige aanvaller is nog niet hersteld van zijn hamstringblessure en zal waarschijnlijk vervangen worden door Ousmane Dembélé. Ook is het meespelen van Gavi hoogst onzeker. De zeventienjarige middenvelder heeft nog last van een hoofdblessure.

Stappenplan 
Coach Xavi zou volgens Mundo Deportivo een tienpuntenplan hebben opgesteld om Bayern te verslaan. Hierin zou de oud-middenvelder een rol hebben weggelegd voor Dembélé. Volgens dat plan wil Xavi dat de bal snel rondgaat om zo ruimtes voor Dembélé te kunnen creëeren. Ook meent de sportkrant dat de Catalanen agressiever aan het duel zullen beginnen door uit balbezit hoog druk te zetten en in balbezit de bal snel rond te laten gaan.

Daarbij zal het team risico's nemen bij het versturen van de zogeheten laatste pass. Volgens het medium heeft Xavi zijn spelers bovendien opgedragen om maximaal waakzaam te zijn voor het gevaar dat Robert Lewandowski en Thomas Müller kunnen stichten. Beide spelers waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie uit het eerste, dominante affiche in september (0-3).

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden is Bayern al geplaatst voor de knockout-fase. Net als in het seizoen 1998/1999 komt het voor Barcelona aan op het laatste groepsduel. Destijds eindigde de ploeg van Louis van Gaal als derde in de groep achter de latere CL-winnaar Manchester United en de groepswinnaar van toen: Bayern München.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.