Bayern München geeft machteloos Barcelona opnieuw voetballes

Reacties

Barcelona is er niet in geslaagd om te winnen van Bayern München en zo sportieve wraak te nemen voor de pijnlijke 2-8 nederlaag van dertien maanden geleden. De Spanjaarden waren duidelijk een maatje te klein voor de kampioen uit Duitsland en werden opnieuw weggespeeld.

Bayern München geeft machteloos Barcelona opnieuw voetballes
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Ronald Koeman had voor zijn voorhoede niet bijster veel opties en liet Luuk de Jong, die op Deadline Day werd gehuurd van Sevilla, daarom direct als basisspeler debuteren. De Jong vormde in een 5-3-2-systeem een spitsenduo met Memphis Depay, terwijl Frenkie de Jong achter hem stond op het middenveld. De Nederlanders droomden van een glansrol, maar vonden die niet.

Bayern was in het Camp Nou van begin tot eind de bovenliggende partij. Marc-André ter Stegen redde nog knap bij een inzet van Leroy Sané, maar was kansloos toen een schot van Thomas Müller van richting werd veranderd door Éric García. Barcelona stelde daar niets tegenover. In de eerste helft noteerden de Catalenen geen enkele doelpoging.

Ook na rust kon Barcelona geen vuist maken. Bayern bleef de controle houden en kwam op 0-2 via Robert Lewandowski, die alert reageerde nadat Jamal Musiala de paal had geraakt. Ongelooflijk maar waar: de laatste keer dat Lewandowski een wedstrijd speelde voor Bayern en niét scoorde, was alweer in februari. 

Luuk de Jong kwam niet in het verhaal voor en werd na ruim een uur naar de kant gehaald door Koeman. Vanaf de kant zag de Nederlander hoe Bayern er in de slotfase nog 0-3 van maakte. Serge Gnabry schoot op de paal, waarna Lewandowski met speels gemak zijn tweede van de avond maakte. Barcelona heeft zijn laatste drie thuiswedstrijden in de Champions League nu verloren.

Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 0
Benfica
Benfica

Het treffen tussen Dinamo Kiev en Benfica werd niet bepaald een spektakelstuk. De bezoekers waren de betere partij: Benfica (dat in de play-offronde PSV had uitgeschakeld) noteerde ook de meeste doelpogingen, maar Éverton en Roman Yaremchuk hadden geen geluk in de afronding. Dat leek extra pijnlijk te worden toen Mykola Shaparenko in blessuretijd scoorde voor Kiev. De VAR greep echter in, waardoor het duel eindigde zonder een geldig doelpunt.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.