Xavi lovend over Luuk de Jong en bespreekt CL-succes Spaanse clubs

Reacties

Barcelona-trainer Xavi Hernández hoopt donderdagavond tegen Eintracht Frankfurt een volgende stap zetten richting de eindzege in de Europa League. In de jacht op een ticket voor de halve finales was de coach van Barça lovend over Luuk de Jong.

Xavi lovend over Luuk de Jong en bespreekt CL-succes Spaanse clubs
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 3
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De Jong was zondag matchwinner voor Barcelona in de competitiewedstrijd tegen Levante. Daarin was de 38-voudig international in de blessuretijd met zijn hoofd verantwoordelijk voor de 2-3. De Jong miste de heenwedstrijd in Frankfurt door een eerdere positieve coronatest.

'Luuk de Jong is een heel belangrijke speler voor ons, een voorbeeldprof', zei Xavi op een persconferentie. 'Hij traint altijd op honderd procent en klaagt nooit vanwege de speeltijd die hij krijgt. Luuk heeft zich sterk verbeterd in het spel dat wij als team nastreven en hij is heel balvast.'

Over de toekomst van De Jong bij Barcelona, dat hem dit seizoen huurt van Sevilla, liet Xavi niets los. En vragen over een mogelijke nieuwe spits ging de trainer uit de weg. 'Lewandowski? Dit is niet het moment om hierover te praten. Hij is een geweldige speler, maar de focus ligt voor ons op de komende wedstrijd.'

Spaans succes
Xavi ging nog wel in op het Spaanse succes in de Champions League: Real Madrid en Villarreal bereikten dinsdagavond de halve finales van het miljardenbal. 'Wat we gisteravond hebben gezien toont aan dat we als La Liga niet zo ver van de Premier League af zitten. Wij droomden aan het begin van het seizoen ook over de Champions League-winst, maar de realiteit is nu dat wij de Europa League willen winnen', aldus Xavi, die weer kan beschikken over Memphis Depay.

Ansu Fati is op de weg terug van een hamstringblessure, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie. 'Het gaat er nu eerst om dat hij fit wordt. Hij traint goed, bijna op honderd procent. We hebben geen datum bepaald waarop hij terugkeert. Het is nu aan hem om aan te geven wanneer hij weer kan spelen', besluit Xavi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.