Xavi gaat in op kloof met Real en vermeende noodvergadering

Reacties

Volgens Xavi doet het vele puntenverlies van Real Madrid niets af aan het succes van Barcelona, dat met een grote voorsprong afstevent op de titel. De koploper van La Liga kan maandagavond uitlopen naar een voorsprong van vijftien punten.

Xavi gaat in op kloof met Real en vermeende noodvergadering
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Girona
Girona

Real Madrid morste zaterdagavond al voor de tiende keer dit seizoen punten. Daags na de nederlaag van De Koninklijke tegen Villarreal (2-3) werd het puntenverlies van de aartsrivaal als onderwerp aangesneden tijdens de persconferentie van Xavi. De suggestie vanuit de perszaal dat Real niet meer gefocust zou zijn op de titelstrijd, vond de trainer van de Catalanen onzin. 'Als ze er minder op gefocust zijn, dan is dat zo dankzij ons. Wij kunnen alleen naar onszelf kijken', reageerde Xavi verbeten.

De opvolger van Ronald Koeman ging verder: 'Wij zijn trots, want we weten waar we vandaan komen. We moeten afrekenen met een sterk team als Real Madrid, dat niet alleen de kampioen van Spanje is, maar ook de Champions League-winnaar. Binnen de club hechten we veel waarde aan dit succes. Of dat buiten de club ook zo is, weet ik niet. Kampioen worden geeft een topclub stabiliteit. Van ons wordt verwacht dat we de Champions League winnen, maar we zijn in clubhistorie maar vijf keer de beste van Europa geworden. Het winnen van de landstitel is de basis.'

Door Spaanse media werd gesuggereerd dat er bij Barcelona een noodvergadering was ingelast na de zware nederlaag tegen Real (0-4) van afgelopen woensdag, in de return van de halve finale van het bekertoernooi. Xavi zou met Mateu Alemany en Jordi Cruijff kort na die dreun hebben gesproken over waar het aan schort in de selectie en wat er tijdens de komende transferperiode moet gebeuren.

Tijdens zijn vooruitblik op de thuiswedstrijd tegen Girona sprak Xavi duidelijk tegen dat er sprake was van een noodvergadering. 'Ik heb iedere dag contact met Alemany en Cruijff', zei Xavi, die het met de twee beleidsbepalers ook over Sergio Busquets zal hebben gehad. De 34-jarige spelverdeler heeft een aflopend contract. Barça lijkt de keuze volledig aan de Spanjaard te laten of hij nog een jaar verder wil in Camp Nou. Xavi: 'Laten we eerst maar afwachten hoe Busquets het seizoen eindigt. Hij is niet alleen op het veld erg belangrijk voor ons, maar ook als leider buiten de lijnen.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
5
Villarreal
38
19
7
12
59-40
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.