Real Madrid geeft het helemaal weg en rolt rode loper uit voor Barcelona

Barcelona kan het verschil met Real Madrid op de ranglijst van La Liga naar vijftien punten tillen. De Koninklijke verspeelde zaterdagavond in eigen huis punten tegen Villarreal, dat tot tweemaal toe terugkwam in de wedstrijd en vervolgens ook heel verrassend de zege pakte.

© Ziggo Sport
Real Madrid
Real Madrid
2 - 3
Villarreal
Villarreal

Real Madrid en Villarreal maakten er een zeer aantrekkelijke wedstrijd van in Estadio Santiago Bernabéu. Dat had vooral met de veerkracht van de uitclub te maken, want Real Madrid kwam tweemaal op voorsprong. In de zestiende minuut maakte Pau Torres een eigen doelpunt na een voorzet van de verrassende basisklant Marco Asensio, in de tweede helft was Vinícius Júnior het goudhaantje.

De Braziliaan toverde kort na rust een prachtige solo uit zijn hoge hoed, hield drie man van Villarreal bezig en maakte het vervolgens af voor de 2-1. Tussendoor had Samuel Chukwueze gescoord namens de uitspelende ploeg. De Nigeriaanse aanvaller pakte vervolgens in de tweede helft de hoofdrol door op geweldige wijze de winnende te maken.

Na de gelijkmaker van José Luis Morales (klutssituatie) begon Chukwueze tien minuten voor tijd aan een actie vanaf rechts, om vervolgens met links snoeihard uit te halen en de linkerkruising te vinden. De dubbelslag betekende winst voor Villarreal, ook omdat de VAR een streep zette door een penalty voor Real Madrid en Rodrygo in kansrijke positie naast schoot.

Door de nederlaag kan koploper Barcelona flink uitlopen op runner-up Real Madrid. Barça speelt maandag tegen Girona, bij winst in eigen huis komt de ploeg van trainer Xavi op vijftien punten van Real Madrid.