Xavi drukt Barça in rol van underdog in Europa en laat naam Koeman vallen

Reacties

Xavi Hernández is gelukkig met de manier waarop Barcelona zich ontwikkelt sinds zijn komst. Tijdens de persconferentie voor het Europa League-duel met Galatasaray viel ook de naam van voorganger Ronald Koeman.

Xavi drukt Barça in rol van underdog in Europa en laat naam Koeman vallen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Galatasaray
Galatasaray

'Het is niet de Champions League, maar we kijken uit naar de wedstrijd tegen Galatasaray. We weten dat we een goed resultaat moeten neerzetten, want het duel in Istanbul zal niet makkelijk zijn', zei Xavi, die in de vorige ronde met Barcelona afrekende met Napoli.

'Ik zie onszelf niet als een topfavoriet in de Europa League. We kennen deze competitie niet goed en we hebben dit toernooi nooit gewonnen. Sevilla is een grote favoriet, zeker, wij zijn een van de kanshebbers, maar uiteindelijk moeten we het altijd op het veld laten zien. Elke wedstrijd is een examen', aldus Xavi.

Ronald Koeman
De voormalig aanvoerder van Barcelona staat sinds begin november aan het roer en merkt dat zijn ploeg progressie boekt. Clubpresident Joan Laporta liet zich eerder deze week al lovend uit over Xavi en ging in op het vertrek van Ronald Koeman. 'Als ik eerder was gekomen, zou de situatie dan anders zijn? Ik weet het niet. Ik ben Laporta wel dankbaar voor zijn woorden. Ik ben blij met hem, hij is een natuurlijke leider', verklaarde Xavi.

'Ik ben tevreden over hoe het team speelt. We hebben grote veranderingen doorgevoerd. Ronald Koeman had een andere speelwijze en bepaalde dingen die we wilden veranderen, kostten tijd. Het team staat er nu beter voor, maar we zijn er nog lang niet. Koeman was een dappere coach. Hij gaf veel jonge spelers een kans en die hebben zich nu bewezen. Ik heb uiteindelijk alleen maar goede woorden over voor Koeman.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.