Xavi bejubelt Torres en tieners, Félix bijt van zich af

Reacties

Barcelona leek zondag alweer tegen puntverlies aan te lopen, maar won in het slot nog op bezoek bij Real Betis. Barça-trainer Xavi is zeer te spreken over uitblinker Ferran Torres, die met drie goals een enorme bijdrage leverde aan de driepunter in Anadalusië. Ook zijn twee jonkies krijgen een compliment van de trainer.

Xavi bejubelt Torres en tieners, Félix bijt van zich af
© Pro Shots
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla
2 - 4
Barcelona
Barcelona

'We deden het goed, we hadden de controle en waren goed aan de bal. Ook zonder bal, eigenlijk. Dit is een belangrijke overwinning. Torres heeft zelf het tij gekeerd. Hij vertelde me deze zomer dat hij zou slagen bij Barcelona. Zijn mentale kracht is groot, en hij verdient dit', aldus Xavi over zijn hattrickheld, die deze zomer nog op de nominatielijst stond voor een vertrek.

Pau Cubarsí, die zijn debuut in La Liga maakte, kreeg ook een verbaal schouderklopje van de coach. 'Cubaersi is zeer goed. Je zou niet zeggen dat hij zestien is, hij is heel verantwoordelijk en heel gefocust. Hij gaf geen bal weg, die jongen gaat een tijdperk definiëren. Net als Lamine Yamal. Twee goede voetballers, heel volwassen al', vervolgde de coach tegenover Mundo Deportivo.

Hij sprak zich op de persconferentie ook nog uit over de arbitrage. Real Madrid won zondag in een wedstrijd die vooral het geheugen in zal gaan om enkele controversiële scheidsrechterlijke beslissingen. Xavi: 'Iedereen heeft het gezien. Het wordt heel moeilijk om kampioen te worden. Ik zei het al na de wedstrijd tegen Getafe, ook daar gebeurden dingen die ik niet kon volgen.'

Bij Movistar stond João Félix, maker van het andere Barça-doelpunt. De ranke Portugees beet stevig van zich af. 'Mensen praten over me, dat ben ik gewend. Of ik nu peel of niet, er zegt altijd wel iemand iets. Boeit me niet. Ik heb zelfvertrouwen en zal mijn best doen als ik op het veld sta. Het is al jaren hetzelfde liedje, het is het beste om niet te kijken of te luisteren.'

Félix kreeg kritiek voor zijn spel in de midweekse bekerwedstrijd bij Unionistas de Salamanca, toen Sport constateerde dat het leek alsof de aanvaller met zijn gedachten bij andere zaken was.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
33
22
7
4
68-39
+29
73
3
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
34
17
10
7
55-33
+22
61
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.