Xavi baalt van fluitconcerten: 'Hij is een voorbeeldfiguur'

Reacties

Na de overtuigende 3-0 zege van Barcelona op Villarreal voelde trainer Xavi Hernández de behoefte om het op te nemen voor Gerard Piqué. De 35-jarige verdediger werd uitgefloten, toen hij het veld betrad in Camp Nou.

Xavi baalt van fluitconcerten: 'Hij is een voorbeeldfiguur'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Villarreal
Villarreal

Piqué kwam in de 78ste minuut in de ploeg voor Jules Koundé en ontving bepaald geen warm welkom van de supporters van de club, waar hij ruim zeshonderd duels voor speelde. De onvrede van de Barça-fans over de ervaren verdediger bouwde de afgelopen maanden op. Afgelopen zomer waren er geruchten dat hij niet wilde meewerken aan een vertrek en dat hij de jongere verdedigers veel succes wenste om hem uit de basis te spelen. In het cruciale Champions League-duel met Internazionale van vorige week speelde Piqué bovendien een erg ongelukkige rol.

Donderdag werd hij dus uitgefloten en dat zat Xavi niet lekker. 'Aan het begin van het seizoen heb ik om eenheid gevraagd', reageerde hij op zijn persconferentie. 'Het enige dat ik kan zeggen over Gerard is: of hij nu wel of niet speelt, in de kleedkamer is hij een voorbeeldfiguur, in hoofdletters. Hij heeft nog geen slecht gezicht getrokken', aldus de Barça-trainer, die jarenlang met Piqué samenspeelde.

'Ik wil dit even publiekelijk benadrukken, want dat verdient hij', legde Xavi uit. 'Hij is een voorbeeld als aanvoerder en mensen moeten dat weten. Ik weet niet waarom ze hem hebben uitgefloten, dat boeit me ook niet. Ik kijk naar zijn gedrag in de kleedkamer. Hij traint als één van de besten en maakt het team zo beter.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Piqué
Meer over Piqué
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.