Wormuth wijst verrassende man van de wedstrijd aan na zesklapper

Heracles Almelo gaf Fortuna Sittard zaterdagavond een ongenadig pak rammel. De zwart-witten boekten thuis een 6-0 zege, waarbij Adrián Dalmau liefst vier doelpunten voor zijn rekening nam. Coach Frank Wormuth was na afloop zeer te spreken over zijn ploeg, maar had ook verbeterpunten.

In gesprek met de NOS zegt de Duitser dat hij in aanvallend opzicht niets te klagen heeft over wat Heracles liet zien. 'Wat dat betreft hebben we het heel goed gedaan. In de eerste helft was ik minder tevreden, vooral over wat we verdedigend lieten zien. We gaven de tegenstander veel te veel ruimte.'

'Ik heb tegen de jongens gezegd dat we zo niet verder konden spelen. Of dat te maken heeft met Ajax? Ja, de euforie was zeer groot toen wij Ajax versloegen. Daardoor waren de spelers op de trainingen niet zo gefocust als ik ze ken. En daardoor waren we in de eerste helft ook niet zo sterk in verdedigend opzicht', aldus Wormuth.

Voor de camera's van FOX Sports voegt de trainer toe dat hij 6-0 een fantastisch resultaat vindt. Ook de vierklapper die Dalmau bijschreef vond hij een compliment waard. 'Ze waren stuk voor stuk fantastisch. Maar ik zie méér dan alleen die doelpunten. Brandley Kuwas was geweldig, dat is heel belangrijk. Hij bood ons al die kansen om uit te scoren. Voor mij is hij dan ook de man van de wedstrijd.'

Dalmau zelf sprak van een fantastische wedstrijd voor zijn club. 'Ik heb er nog niet eerder vier gemaakt in een wedstrijd. Ik ben blij voor mezelf, voor mijn ploeg en voor de club. Ik weet nog niet wat ik met de wedstrijdbal ga doen, maar ik zal deze avond niet snel vergeten', aldus de spits bij FOX Sports.