Wormuth heeft duidelijk advies voor Heracles na zeer teleurstellende derby

Reacties

Voor het eerst sinds de komst van trainer Frank Wormuth heeft Heracles Almelo de derby verloren van FC Twente. De bezoekers begonnen erg zwak aan de wedstrijd en kwamen de vroege 1-0 niet meer te boven.

Wormuth heeft duidelijk advies voor Heracles na zeer teleurstellende derby
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De Grolsch Veste kolkte voor de start van de derby. De dertigduizend aanwezige supporters werden nog eens extra opgepept door een flinke vuurwerkshow. De spelers van Twente gingen vervolgens als de brandweer. Heracles werd overal op het veld afgetroefd. ‘We hadden een matchplan zoals tegen Ajax, maar dat heb ik niet teruggezien in de eerste helft’, blikt Wormuth terug.

‘We hebben geslapen in de eerste helft. We waren gewoon niet scherp genoeg in de duels. Natuurlijk snap ik de emotie bij de jongens, ik weet wat het met een ploeg doet als de tegenstander zoveel steun krijgt. Dat maken wij ook geregeld mee. Als je thuis speelt, heb je meer zelfvertrouwen’, aldus de Duitse oefenmeester.

Accepteren
Heracles staat zo nog altijd op één punt uit vijf uitwedstrijden. ‘Sommige spelers bij ons zijn beter in thuiswedstrijden dan buitenshuis. Dat moet je accepteren. Ze proberen het wel, maar het lukte niet.’ Voor Wormuth kwam er zo een einde aan zijn ongeslagen status tegen de rivaal: ‘Ach, elke serie heeft een eind.’

Snel vergeten dan maar? ‘Nee! Deze wedstrijd kunnen we heel goed gebruiken om te laten zien wat we moeten verbeteren. Waarom we niet in de wedstrijd zijn gekomen. Ik heb ook tegen de ploeg gezegd: Voel alsjeblieft deze teleurstelling en onthoud het. Neem dat gevoel mee, dit gevoel wil je nooit meer hebben. Vanaf nu moeten we wedstrijden beginnen zoals we de tweede helft speelden.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.