Wormuth doet nieuwe club pijn en loodst Heracles richting veilige haven

Heracles Almelo heeft bij FC Groningen een zeer welkome overwinning geboekt. Het was voor trainer Frank Wormuth een bijzonder bezoek aan zijn nieuwe werkgever.

FC Groningen
0 - 1
Heracles Almelo

Wormuth werd op 26 januari aangesteld als nieuwe trainer van FC Groningen, dat na vier seizoenen afscheid neemt van Danny Buijs. De Duitse oefenmeester maakt het seizoen echter af bij Heracles Almelo, dat door de overwinningen onderin de Eredivisie van PEC Zwolle en Willem II nog niet helemaal zeker was van lijfsbehoud. FC Groningen stevent juist af op een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong in Stadion Euroborg. Nikolai Laursen schoot kiezelhard binnen na een goede aanval van de Heraclieden. De Deense aanvaller was op slag van rust ook dicht bij de 0-2, maar zijn inzet belandde dit keer tegen de lat. Heracles maakte indruk in Groningen en kreeg ook in de tweede helft de beste kansen. Opnieuw Laursen en later Marco Rente waren gevaarlijk.

Doordat de 0-2 uitbleef, was het tot het laatste fluitsignaal spannend in Groningen. De bezoekers trokken de overwinning, de tweede dit seizoen buitenshuis, echter over de streep en deed daardoor uitstekende zaken in het rechterrijtje van de Eredivisie. De afstand tot de zestiende plaats is met nog vier duels voor de boeg zeven punten, waardoor Heracles Almelo niet meer naar beneden lijkt te hoeven kijken.

FC Groningen heeft er in Heracles Almelo een concurrent bijgekregen in de jacht op de achtste plaats, die deelname aan de play-offs garandeert. Op dit moment heeft Go Ahead Eagles die positie in handen. Ook NEC, SC Heerenveen en SC Cambuur maken nog kans op het ticket van de play-offs.