Wordt Excelsior opnieuw de plaaggeest van Sparta?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Excelsior en Sparta Rotterdam staan zaterdagavond tegenover elkaar in de Rotterdamse derby.

Wordt Excelsior opnieuw de plaaggeest van Sparta?
Speelronde: 13
Aftrap: zaterdag 19 november, 20.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Excelsior is na een bliksemstart de weg kwijt. De formatie uit Kralingen verloor de laatste zes competitiewedstrijden en zakte daardoor naar de zestiende positie. Sparta Rotterdam bekleedde na twaalf speelrondes zeer knap de zevende plaats.

• Excelsior en Sparta Rotterdam stonden in de Eredivisie veertien keer eerder tegenover elkaar op Woudestein. De formatie uit Kralingen zegevierde vijf keer, zes keer triomfeerde Sparta en driemaal bleef een winnaar uit.

• De laatste keer dat beide clubs elkaar op Woudestein ontmoetten in de Eredivisie was in november 2007. In een waar spektakelstuk won Excelsior met 4-3. Kees Luijckx zorgde in de blessuretijd voor de treffer die het verschil maakte.

• Als we alle competities meerekenen, dan is Excelsior ongeslagen in zijn laatste acht ontmoetingen met Sparta. De Kralingers kwamen tot vier overwinningen en speelden vier keer gelijk. Natuurlijk liggen de play-offs om promotie/degradatie van het seizoen 2009/10 ook nog vers in de herinnering. Sparta leek onder Aad de Mos af te stevenen op handhaving, maar Guyon Fernandez dompelde de Kasteelheren in rouw.

Tijdens de vorige Excelsior - Sparta Rotterdam maakte de thuisploeg vlak voor tijd het verschil: 4-3.
Tijdens de vorige Excelsior - Sparta Rotterdam maakte de thuisploeg vlak voor tijd het verschil: 4-3.

• Excelsior probeert te voorkomen dat het voor het eerst sinds het seizoen 2006/07 in minimaal zeven achtereenvolgende Eredivisie-wedstrijden verliest. Destijds stokte de teller pas bij tien verliesbeurten op rij.

• Inmiddels is Excelsior al 244 minuten zonder competitiegoal in eigen huis. Luigi Bruins was op 24 september de laatste speler van de Kralingers die op Woudestein het net vond. Dat gebeurde in het duel met PSV (1-3 verlies).

• Rick van Drongelen kan de eerste speler worden die al voor zijn achttiende verjaardag minimaal dertien Eredivisie-duels voor Sparta afwerkt.

• Tijdens de eerste twaalf speelrondes zette Sparta-coach Alex Pastoor slechts negentien spelers in. Dat was samen met SC Heerenveen en ADO Den Haag het laagste aantal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.