Wondergoals op Selhurst Park geven Jol weer wat lucht

Fulham heeft op bezoek bij Crystal Palace drie zeer belangrijke punten gepakt. Bij de rentree van Maarten Stekelenburg zag manager Martin Jol zijn formatie twee schitterende doelpunten maken en uiteindelijk uitlopen naar 1-4. Zo is de druk op de Scheveninger iets afgenomen.

Het duel op Selhurst Park begon nog slecht voor Fulham. Omdat Adrian Mariappa op enkele meters voor de neus van Stekelenburg opdook en raak kopte, kwam de degradatiekandidaat op voorsprong. Ook de Nederlandse goalie kon in zijn eerste duel in twee maanden, door een schouderblessure was hij dit seizoen alleen bij zijn debuut op 17 augustus tegen Sunderland in actie gekomen, de vroege achterstand niet voorkomen.

Lang hoefde Jol, die de voorbije periode kritiek kreeg vanwege de teleurstellende resultaten, niet te wanhopen. De Zwitser Patjim Kasami maakte na negentien minuten op wonderschone wijze gelijk. Hij nam de bal op zijn borst aan en volleerde de bal, nog voordat die gestuiterd was, op prachtige wijze in de verre hoek.

Patjim Kasami maakt een van de mooiste doelpunten van dit seizoen.

Op slag van rust deed Steve Sidwell het nog eens dunnetjes over. De Engelse middenvelder, niet bepaald bekend om zijn puntgave techniek, zag de bal na een vrije trap via het muurtje de lucht in gaan en besloot in één keer uit te halen. Ook zijn volley eindigde op prachtige wijze in de kruising.

Na rust kreeg Darren Bent dé mogelijkheid om de Londense derby in het slot te gooien. Na een slechte uittrap van doelman Julian Speroni kon Dimitar Berbatov zijn kompaan in de voorhoede met een hakje in stelling brengen, maar de beslissing liet op zich wachten omdat Bent naast schoot.

Maarten Stekelenburg moest bij zijn rentree al na zeven minuten een goal toestaan.

Kort daarna volgde de nekslag voor Palace alsnog. Bryan Ruiz leverde twee hoekschoppen keurig af. Berbatov kopte keurig binnen bij de tweede paal, waar Speroni geen collega had opgesteld. Tot overmaat van ramp volleerde verdediger Philippe Senderos bij de volgende corner eveneens raak: 1-4. Daar bleef het mede door goed keeperswerk van Stekelenburg bij.

Door de zege heeft Fulham nu tien punten en komt het, ook qua doelsaldo, op gelijke hoogte met nummer dertien Aston Villa. Voor het Crystal Palace van manager Ian Holloway wordt het met drie punten en de negentiende plek alleen maar zwaarder om directe degradatie te voorkomen. Alleen Sunderland (één punt) staat lager.

Ian Holloway is nog niet uit de problemen, Martin Jol verschafte zichzelf wat lucht.