Wolves deelt Chelsea in extremis volgende dreun uit

Chelsea is op bezoek bij Wolverhampton Wanderers tegen een dure nederlaag aangelopen in de titelstrijd. Diep in de extra speeltijd viel de beslissing.

Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Chelsea
Chelsea

In de eerste tien speelrondes van de Premier League dit seizoen kwam Olivier Giroud, verdeeld over vijf wedstrijden, slechts 47 minuten in actie, maar de laatste weken is de 34-jarige Fransman de vaste spits van Chelsea, waar de geblesseerde Hakim Ziyech nog ontbrak. En dat doet hij naar behoren, want in december scoorde Giroud liefst vijf keer. Ook dinsdagavond op bezoek bij Wolverhampton Wanderers was hij weer goud waard.

Giroud opende vijf minuten na rust de score in Molineux Stadium door een voorzet van Ben Chilwell binnen te werken. Onduidelijk was aanvankelijk of de bal de doellijn helemaal had gepasseerd, maar scheidsrechter Stuart Attwell kreeg een seintje dat het een geldige treffer was. Kort daarna dacht recordaankoop Fábio Silva de gelijkmaker binnen te werken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Daniel Podence zorgde in de 66ste minuut alsnog voor de 1-1 door na een goede individuele actie doelman Édouard Mendy in de korte hoek te verrassen. Even later leek de thuisclub zelfs op voorsprong te komen toen Attwell naar de stip wees na een overtreding van Reece James op Pedro Neto, maar de scheidsrechter werd naar het tv-scherm geroepen en draaide zijn beslissing terug.

Het bleek echter uitstel van executie, want diep in de extra speeltijd zorgde Pedro Neto na een snelle tegenaanval alsnog voor de 2-1. Chelsea, dat afgelopen zaterdag met 1-0 verloor bij Everton, blijft daardoor staan op 22 punten uit dertien duels. Dat zijn er drie minder dan Tottenham Hotspur en Liverpool, die elkaar woensdag treffen. Wolverhampton Wanderers bezet met twintig punten de negende plaats in de Premier League.