Ziyech-loos Chelsea loopt averij op in strijd om bovenste plaatsen

Reacties

Chelsea is er zonder Hakim Ziyech niet in geslaagd te winnen van Everton. De ploeg van Frank Lampard had weliswaar het betere van het spel, maar paal en lat stonden na een knullig opgelopen achterstand de gelijkmaker in de weg.

Ziyech-loos Chelsea loopt averij op in strijd om bovenste plaatsen
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 0
Chelsea
Chelsea

The Toffees konden de vliegende seizoensstart de afgelopen weken geen vervolg geven. Het elftal van Carlo Ancelotti won in de voorgaande laatste zeven competitiewedstrijden slechts één keer (2-3 van Fulham) en moest het dan ook nog eens opnemen tegen Chelsea. Het elftal van Lampard bewandelde het omgekeerde pad en stak na een magere seizoensstart juist in blakende vorm. Tegenvaller voor Lampard was dat hij geen beroep kon doen op Ziyech. De Marokkaanse spelmaker viel vorige week tegen Leeds United uit en is een paar weken uitgeschakeld wegens een hamstringblessure.

Voor het eerst sinds de coronastop waren er weer toeschouwers aanwezig op Goodison Park. De ploeg uit Liverpool had wat goed te maken, want aan de laatste wedstrijd die de Everton-supporters in een stadion zagen, bewaren zij geen warme herinneringen. In maart werd er kansloos met 4-0 verloren van Chelsea op Stamford Bridge. Na een attractieve openingsfase met kansen voor beide ploegen kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om plots op voorsprong te komen. Het dankte daarvoor doelman Edouard Mendy, die bij een voorzet onstuimig uit zijn doel kwam en Dominic Calvert-Lewin vloerde. De toegekende strafschop werd vervolgens feilloos benut door Gylfi Sigurdsson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea leek niet uit het veld geslagen door de tegentreffer en maakte meteen daarna jacht op de gelijkmaker. Goed ingrijpen van goalie Jordan Pickford voorkwam voor rust een aantal keer de gelijkmaker, terwijl een schot van Reece James uiteenspatte op de paal. Na de pauze leek Everton de tweede treffer op een presenteerblaadje te krijgen, na een vermeende overtreding van Ben Chilwell. De video-arbitrage besloot echter na het bekijken van de beelden de beslissing terug te draaien, wegens vermeend buitenspel van Calvert-Lewin.

In de slotfase van het enerverende duel liet ook de thuisploeg zich regelmatig zien. Het deelde speldenprikjes uit en werd daarin bij de hand genomen door Richarlison, die met goede dribbels een aantal keer voor gevaar zorgde. Aan Chelsea-kant werd de wederom flets spelende Kai Havertz twintig minuten gewisseld voor Tammy Abraham. De jonge spits zag teamgenoot Mason Mount nog dicht bij de gelijkmaker komen, die wel terecht was geweest, maar uiteindelijk niet viel. Daardoor zegevierde het ietwat fortuinelijke Everton weer eens en mag het omhoog kijken op de ranglijst. Chelsea loopt daarentegen averij op in de race om de bovenste plaatsen.

Newcastle United
Newcastle United
2 - 1
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

Newcastle United mocht na een corona-uitbraak weer aan de bak en dat heeft West Bromwich Albion geweten. In het eerste duel sinds de afgelasting tegen Aston Villa sloegen The Magpies immers al na welgeteld negentien seconden toe. Miguel Almirón rondde beheerst af na een handig steekballetje van Joelinton en tekende zo voor de op één na snelste Premier League-goal uit de clubgeschiedenis.

Eenmaal bekomen van de schrik kwam West Brom beter in de wedstrijd en kort na rust leidde dat tot de gelijkmaker. Darnell Furlong trof doel met een fraaie volley. Even mocht de promovendus hopen op de tweede zege in de competitie, maar het was toch Newcastle dat toesloeg. Met een schitterende kopbal zorgde Dwight Gayle dat de corona-ellende werd weggespoeld met een zege.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Newcastle zal zodoende met een glimlach en als middenmoter de afwezigen begroeten in de komende periode. Allan Saint-Maximin, Féderico Fernández, Jamaal Lascelles, Fabian Schär en Javier Manquillo ontbraken vandaag allemaal, al wilde de club niet bevestigen of dat vanwege corona was. West Brom is na de vijfde nederlaag in de laatste zes competitieduels nog altijd voorlaatste.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
9
Leeds United
38
18
5
15
62-54
+8
59
10
Everton
38
17
8
13
47-48
-1
59
11
Aston Villa
38
16
7
15
55-46
+9
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.