Wolverhampton deelt sneertje uit aan Guardiola na einde zegereeks

Reacties

Wolverhampton Wanderers is na de thuiszege op Manchester City teruggekomen op een uitspraak van City-manager Pep Guardiola op een eerdere persconferentie. De Spanjaard kwam toen niet op de naam van de matchwinner van zaterdag.

Wolverhampton deelt sneertje uit aan Guardiola na einde zegereeks
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Manchester City
Manchester City

Dat uitgerekend Hwang Hee-chan de 2-1 maakte voor Wolves, zorgde voor extra lachende gezichten bij de thuisclub. Guardiola ging in aanloop naar het duel in op de aanvallende kracht van Wolverhampton, maar kwam toen niet op de naam van Hwang en noemde hem vervolgens 'The Korean Guy'. De social media-afdeling van Wolves kwam na de goal van de Zuid-Koreaan weer even terug op de uitspraak van Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guardiola toonde zich van zijn sportieve kant na de eerste competitienederlaag van deze jaargang. 'Ik wil Wolves feliciteren, zij verdienden deze zege', zei hij tegen de BBC. De Spanjaard zat een duel schorsing uit en bekeek het duel in het Molineux Stadium vanaf de tribune: 'We hebben zelf genoeg kansen gecreëerd, maar we hadden veel moeite met de counters van Wolves. Zij speelden die momenten heel goed uit met hun snelheid.'

Geen zorgen
Guardiola ziet geen verband tussen de midweekse nederlaag in de League Cup tegen Newcastle United en de eerste verliespartij van City dit seizoen in de Premier League. 'Het waren twee totaal verschillende wedstrijden. Bij Newcastle waren we echt veel beter dan vandaag. We moeten nu weer de focus leggen op de volgende wedstrijd', aldus de manager van City, die volgende week te maken krijgt met RB Leipzig (woensdag) en Arsenal (zondag).

Bij City ontbraken zaterdag onder anderen Kevin De Bruyne, Rodri (geschorst), Bernardo Silva en John Stones. 'Ik verwacht Bernardo snel terug en de terugkeer van John zal niet lang op zich laten wachten. We moeten afwachten welk spelers voor de komende wedstrijd tegen Leipzig beschikbaar zullen zijn', zei Guardiola, die na zes overwinningen op rij in de Premier League de zegereeks zag eindigen bij Wolves. De laatste competitienederlaag dateerde van 28 mei tegen Brentford (1-0), op de laatste speeldag van vorig seizoen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.