Aanvoerder Aké ziet Isak hoofdrol grijpen in League Cup-topper

Reacties

Newcastle United heeft Manchester City op St. James' Park uitgeschakeld in de derde ronde van de League Cup. Alexander Isak diende de genadeklap uit.

Aanvoerder Aké ziet Isak hoofdrol grijpen in League Cup-topper
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City startte in de jacht op nieuwe historie met Nathan Aké in de basis. De Nederlander droeg zelfs de aanvoerdersband bij het sterk gewijzigde Manchester City. Ook Kalvin Phillips, ondanks zijn status van Engels international veelvuldig bankzitter, mocht beginnen op St. James' Park. Erling Haaland, Kyle Walker en Ruben Dias kregen rust van manager Pep Guardiola. Aan de zijde van de thuisploeg had manager Eddie Howe voor het eerst dit seizoen een basisplaats in petto voor Lewis Hall, Tino Livramento en Lewis Miley. Howe had daarentegen geen plek in zijn selectie ingeruimd voor Sven Botman. De 23-jarige Nederlander zat op de tribune.

De beide Champions League-deelnemers, waarvan Manchester City titelverdediger is, hielden elkaar in het eerste bedrijf in een houdgreep. Een schaakspel tussen Howe, Guardiola en 22 pionnen ontspon zich op St. James' Park. Toch kreeg de thuisploeg een enorme mogelijkheid om de score te openen. Jacob Murphy moest op aangeven van Alexander Isak de score openen, maar de 28-jarige middenvelder schoot de bal tegen de uitgestoken voet van Stefan Ortega aan. De Engelsman zag bij zijn inzet overigens de meegelopen en geheel vrijstaande Zweed over het hoofd.

Alexander Isak
Na de thee was Isak wel de man die de ban brak. De voormalig speler van Willem II en Real Sociedad werd ditmaal door heel Manchester City over het hoofd gezien bij de tweede paal. Daar wist hij met links simpel binnen te werken na een misser van Rico Lewis: 1-0.

Na de openingstreffer bleef het spannend, mede doordat Guardiola met Matheus Nunes, Phil Foden en Jeremy Doku drie kanonnen binnen de lijnen bracht. Aanvoerder Aké werd naar de kant gehaald ten faveure van Nunes. Newcastle United hield met vereende krachten stand, al had de thuisploeg ook geluk dat een schot van Lewis - de schlemiel bij de openingstreffer - rakelings naast het doel van Nick Pope verdween.

Zodoende werd Isak matchwinner en herhaalde de geschiedenis zich voor The Magpies. In 2014 schakelde Newcastle United in de League Cup ook al Manchester City uit. Destijds werd in het Etihad Stadium met 0-2 gewonnen via goals van Rolando Aarons en Moussa Sissoko.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.