Donkere wolken pakken zich samen boven Ten Hag na nieuwe dreun

Reacties

De donkere wolken pakken zich samen boven Erik ten Hag. De geplaagde manager van Manchester United kreeg zaterdagmiddag opnieuw een dreun te verwerken. Op Old Trafford werd pijnlijk verloren van Crystal Palace.

Donkere wolken pakken zich samen boven Ten Hag na nieuwe dreun
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Vanwege de waslijst aan blessures, onder andere Lisandro Martínez en Tyrell Malacia ontbraken, moest Ten Hag een beroep doen op Sofyan Amrabat in zijn achterhoede. Midweeks was de oud-Feyenoorder de oefenmeester in het League Cup-duel met hetzelfde Crystal Palace (3-0) al positief meegevallen. Ook Facundo Pellistri maakte in dat duel indruk, want de vleugelaanvaller werd door zijn manager aan de rechterkant geposteerd. Daardoor maakte de Uruguayaan zijn basisdebuut in de Premier League.

Voor The Red Devils leek Crystal Palace een welkome tegenstander om aanlsuiting met de subtop te vinden. Met slechts negen punten uit zes duels was de seizoenstart namelijk belabberd. De druk stond er op Old Trafford dan ook vol op, maar dat leek Manchester United aanvankelijk niet te deren. Agressief zocht de ploeg naar een openingstreffer. Rasmus Højlund leek daar na ruim tien minuten voor te gaan zorgen. Doelman Sam Johnstone was al geklopt, maar de bal kon ternauwernood van de lijn gehaald worden.

Na wat grillen van Marcus Rashford ging de eerste storm liggen. Daar maakte Palace dankbaar gebruik van. De middenmoter uit Zuid-Londen nam zelfs brutaal de leiding. Nadat Højlund vergat zijn hoofd tegen een vrije trap van The Eagles te zetten, belandde de bal prompt voor de voeten van Joachim Andersen. En de voormalige verdediger van FC Twente profiteerde daar optimaal van. Op fenomenale wijze schoot hij de bal de bovenhoek in. Doelman Andre Onana bleef kansloos achter (0-1).

Treffer werkt verlammend
Het werkte verlammend voor de thuisploeg. De formatie van Ten Hag kon zich nauwelijks nog onder de druk van Palace uitvoetballen. De Tukker wachtte echter lang met ingrijpen. Ondertussen begon zijn opponent, de 76-jarige Roy Hodgson, steeds meer te geloven in een stunt. Via Will Hughes en Jeffrey Schlupp konden de gasten de voorsprong na een uur spelen zelfs uitbreiden. Het duo liet Manchester United echter in leven. Aan de andere kant lieten Højlund en Bruno Fernandes na de gelijkmaker te maken.

Het was voor Ten Hag om Alejandro Garnacho van stal te halen. Met de opportunistische dribbelaar in de ploeg kon Manchester United de druk eindelijk écht opvoeren. Garnacho zelf was dicht bij de treffer, maar zag zijn inzet naast gaan. Een dribbel ging via een Palace-been rakelings langs het doel. Een slotoffensief moest een nieuwe teleurstelling van Ten Hag voorkomen. Daarvoor haalde Ten hag zelfs Donny van de Beek van de bank.

Crisis in Manchester
De gasten, waar Jairo Riedewald inviel, bleven echter gemakkelijk op de been. Daardoor liep Manchester United alweer tegen de vierde nederlaag van het seizoen aan en zal de druk op Ten Hag groeien. Inmiddels is de topclub weggezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Dinsdag kan de topclub zich herpakken. Dan wacht Galatasaray in de Champions League. Ook dan moet er gewonnen worden, want tijdens het openingsduel bij Bayern München ging Manchester United ook al onderuit (4-3).

Bekijk hier de treffer van Andersen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
West Ham United
36
13
10
13
56-70
-14
49
10
AFC Bournemouth
36
13
9
14
52-63
-11
48
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.