Wolfsburg zorgt voor primeurs bij show tegen Boëtius en co

VfL Wolfsburg heeft in een zinderende eerste helft tegen FSV Mainz voor twee mijlpalen gezorgd. Max Kruse was vrijdagavond met een hattrick de grote man in de Volkswagen Arena.

VfL Wolfsburg
5 - 0
FSV Mainz 05

Wolfsburg beleeft een teleurstellend seizoen. Mark van Bommel moest al snel vertrekken en onder diens opvolger Florian Kohfeldt kon de ploeg ook niet aan de verwachtingen voldoen. Van de laatste vijf Bundesliga-duels op weg naar Mainz-thuis werden er vier verloren. Het chagrijn over de prestaties in het kwakkeljaar werd in de eerste helft tegen Mainz even helemaal vergeten.

Jonas Wind zorgde in de achtste minuut al voor de 1-0 en daarna begon de Kruse-show. Vanaf de strafschopstip maakte de 34-jarige Duitser na rood voor Mainz-speler Niklas Tauer de 2-0, waarna hij uit een voorzet van Ridle Baku voor het derde doelpunt zorgde. Wolfsburg denderde door en kwam in de 42ste minuut door het tweede doelpunt van Wind al op 4-0. Kruse maakte het spektakel in de eerste helft compleet door op slag van rust voor de 5-0 te zorgen en zijn hattrick zo compleet te maken.

Nooit eerder maakte een speler van Wolfsburg een hattrick in de eerste helft van een Bundesliga-wedstrijd. Vijf keer scoren in de eerste helft van een competitiewedstrijd was voor die Wölfe ook een primeur. Voor Jean-Paul Boëtius eindigde de lijdensweg in Wolfsburg na de eerste helft al. Hij was een van de vier Mainz-spelers die halverwege werden gewisseld. In de tweede helft werd niet meer gescoord. Jeremiah St. Juste en Delano Burgzorg ontbraken vanwege blessures bij de bezoekers, terwijl Mickey van de Ven vanwege een kwetsuur op de lijst met afwezigen van Wolfsburg stond.