Chelsea lijkt een tweede Champions League-titel op rij te kunnen vergeten. Recordhouder Real Madrid was woensdag op Stamford Bridge veel te sterk voor The Blues. Manager Thomas Tuchel kon zijn ogen niet geloven.

Chelsea
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Door drie doelpunten van Karim Benzema moet Chelsea volgende week in Madrid een 1-3 nederlaag zien weg te poetsen. Tuchel sprak bij BT Sport van een harde nederlaag. 'Dit was een van de slechtste eerste helften die ik van ons hier op Stamford Bridge heb gezien. Zowel individueel als collectief was het bij lange na niet genoeg. Dit was ver verwijderd van onze standaard, dan verlies je wedstrijden.'

Dankzij een doelpunt van Kai Havertz maakt de nummer drie van de Premier League tijdens het uitduel nog een kleine kans, al waren er in de tweede helft mogelijkheden op meer. 'We hadden na rust zestien schoten', brieste Tuchel, die zijn aandacht snel weer verlegde naar de eerste 45 minuten. 'Je kunt je altijd terugknokken en nog winnen. Maar als je de wedstrijd zelf in de eerste helft beëindigt, wordt dat moeilijker en moeilijker.'

Southampton-uit
Voor Chelsea in het vliegtuig naar Spanje stapt, wacht zaterdag de competitiewedstrijd tegen Southampton. Daar ligt de focus van Tuchel. 'We moeten nog niet aan Madrid denken. We spelen tegen Southampton, een heel belangrijke wedstrijd. Maar als we zo blijven spelen, verliezen we bij Southampton en worden we geslacht in Madrid.'