Superster Benzema brengt titelhouder Chelsea naar de rand van de afgrond

Reacties

Real Madrid is hard op weg naar de halve finale van de Champions League. De ploeg van Carlo Ancelotti won woensdag met twee goals verschil bij titelhouder Chelsea, dat Karim Benzema niet kon beteugelen. De absolute sterspeler van Real was opnieuw goed voor een hattrick in het miljardenbal.

Superster Benzema brengt titelhouder Chelsea naar de rand van de afgrond
Chelsea
Chelsea
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Benzema is bezig aan het seizoen van zijn leven en bracht Real eigenhandig naar de laatste acht van de Champions League, door in de vorige ronde drie doelpunten te maken tegen Paris Saint-Germain. In de kwartfinale werd de recordkampioen gekoppeld aan regerend kampioen Chelsea, dat woensdag begon zonder Hakim Ziyech. Vanaf de kant zag hij Benzema andermaal de show stelen.

Nadat Vinícius Júnior al de lat had geraakt, sloeg Benzema in een tijdsbestek van nog geen drie minuten twee keer toe. De spits was tweemaal trefzeker met het hoofd: de eerste assist kwam van Vinícius, de tweede van Luka Modric. De voorsprong kwam Real toe, want de ploeg was de baas op het veld. Toch kwam Chelsea vijf minuten voor rust weer terug in de wedstrijd: uit een indraaiende voorzet van Jorginho kopte Kai Havertz de aansluitingstreffer binnen.

Vlak voor rust kreeg Benzema een enorme kans om de marge weer terug naar twee te brengen. De spits raakte de bal echter verkeerd en liet de thuisploeg ontsnappen. Chelsea-coach Thomas Tuchel was niet gelukkig met wat hij in de eerste vijfenveertig minuten had gezien van zijn ploeg en besloot voor de tweede helft om Ziyech en Mateo Kovacic binnen de lijnen te brengen. Zij deden nog maar net mee aan de wedstrijd, toen Benzema alsnog zijn hattrick compleet maakte.

Edouard Mendy zal niet graag aan het derde doelpunt van Benzema herinnerd willen worden. De Chelsea-keeper kwam ver zijn doel uit en wilde Antonio Rüdiger aanspelen, maar de simpele pass mislukte. Benzema onderschepte en had geen moeite om het lege doel te vullen. Zo maakte hij voor de tweede Champions League-wedstrijd op rij een hattrick. Hij staat in dit seizoen op elf goals in het miljardenbal; in alle competities staat de teller nu op 37 doelpunten uit 36 duels.

Chelsea moest in de achtervolging en Thibaut Courtois redde waanzinnig bij een schot van César Azpilicueta. Invaller Romelu Lukaku miste even daarna een open kopkans en dichterbij dan dat kwam Chelsea in het restant niet meer. Volgende week is de return in Estadio Santiago Bernabéu. Met de huidige vorm en scoringsdrift van Benzema lijkt het erop dat Chelsea daar meer dan twee doelpunten nodig zal hebben om überhaupt in leven te blijven.


de doelpunten in beeld


Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.