Woedende Fulham-manager veegt de vloer aan met VAR na goedgekeurde goal Aké

Fulham verloor zaterdag met ruime cijfers van Manchester City (5-1) en na afloop ging het vooral over het doelpunt waarmee Nathan Aké de thuisploeg vlak voor rust op een 2-1 voorsprong zette. Fulham-manager Marco Silva kon niet begrijpen waarom deze goal werd goedgekeurd.

Manchester City
5 - 1
Fulham
Fulham

Aké kopte raak uit een hoekschop, met dank aan Manuel Akanji. Laatstgenoemde stond in buitenspelpositie in de baan van de inzet van zijn ploeggenoot. Akanji raakte de bal niet en belemmerde ook het zicht van Bernd Leno niet, maar zorgde er wel voor dat de Fulham-keeper laat reageerde. Hij kon niet meer bij de bal en dus liep Aké juichend weg.

Tot onbegrip van alles en iedereen bij Fulham, maar ook bij andere voetbalvolgers, zag de VAR geen reden om het doelpunt van Aké te annuleren. Silva was daar verbolgen over. De Fulham-manager benadrukte na afloop dat zijn ploeg het in de tweede helft beter had moeten doen, maar kon nu eenmaal niet om de goal van Aké heen.

'Er staat daar duidelijk iemand buitenspel', brieste Silva voor de camera van Match of the Day. 'Dat is hier zo en dat is overal op de wereld zo. Die speler had een duidelijke invloed op het moment. Als je voetbalmensen om hun mening vraagt, en dan heb ik het niet alleen over spelers, dan zal er werkelijk niemand geloven dat dit geen buitenspel is.'

Dat was indirect een sneer naar de mensen achter de VAR-schermen. 'Het is duidelijk dat dit een grote fout is', bromde Silva. 'Mensen die nog nooit hebben gevoetbald en er totaal geen kennis van hebben, maken deze slechte beslissingen. Hoe kan je nou denken dat dit geen buitenspel is? De bal gaat richting hem en de keeper houdt daar rekening mee. Het is ongelooflijk.'

Haaland
Erling Haaland zorgde ervoor dat de overwinning van City ruim uitviel, door in de tweede helft een hattrick voor zijn rekening te nemen. Na afloop werd ook hij gevraagd naar zijn mening over de goal van Aké. 'Ik denk ook dat het buitenspel was', zei de topscorer na het zien van de beelden. 'Dat vind ik vervelend voor Fulham. Ook zou ook boos zijn als ik bij Fulham zat.'