Woedend Sporting vraagt om sancties voor Atlético en Martins

Reacties

Zoals verwacht legt Sporting Portugal zich niet neer bij een transfervrij vertrek van Gelson Martins naar Atlético Madrid. De werkgever van Bas Dost meldt op de officiële website van de club dat het naar de FIFA stapt; volgens A Bola is Sporting op zoek naar een transfersom van liefst 100 miljoen euro.

Woedend Sporting vraagt om sancties voor Atlético en Martins

Martins (23) tekende afgelopen woensdag een zesjarig contract bij Atlético, dat meldde dat het de aanvaller transfervrij kon binnenhalen. Martins heeft echter nog een vierjarig contract bij Sporting lopen. De Portugees international deed net als enkele ploeggenoten een verzoek om deze verbintenis te laten ontbinden, nadat hooligans het trainingsveld hadden bestormd en de spelers hadden aangevallen.

Sporting gaf geen toestemming voor de contractontbinding; net zoals de club niet wenste mee te werken aan een transfervrij vertrek van Rui Patrício. De dertigjarige doelman heeft zich inmiddels aan Wolverhampton Wanderers verbonden. Sporting is voor deze overstap al naar de FIFA gegaan en eist een transfersom van naar verluidt 58,7 miljoen euro voor de keeper.

Ook voor Martins wil Sporting een flinke transfersom hebben. A Bola heeft begrepen dat er een gelimiteerde afkoopsom van 100 miljoen euro in het contract van de aanvaller staat en dat dit dus ook het bedrag is dat Sporting wil ontvangen. In het officiële statement dat Sporting heeft uitgebracht, meldt de club daar niets over.

'Vanwege het onacceptabele gedrag van Atlético Madrid in de zaak rondom Gelson Martins heeft het bestuur, dat alleen de belangen van onze club wil verdedigen, unaniem besloten om een klacht in te dienen bij de FIFA', schrijft Sporting. 'We vragen om een compensatie van de speler én club en om sportieve sancties voor beide partijen.' Martins speelde 140 officiële wedstrijden voor Sporting en heeft 19 interlands voor Portugal achter zijn naam staan.

Gelson Martins

Gelson Martins


Geboortedatum:
11 mei 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Praia
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Olympiakos Piraeus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.