Woede bij Internazionale richt zich op arbiter Rocchi

Internazionale heeft bij monde van preses Massimo Moratti furieus gereageerd op het fluiten van arbiter Gianluca Rocchi. De scheidsrechter vertolkte een hoofdrol in de topper tegen Napoli. De Milanezen verloren met 3-0 mede dankzij een dubieuze openingstreffer.

Rocchi bestrafte in de 41ste minuut een overtreding van Joel Chukwuma Obi buiten het strafschopgebied met een tweede onterechte gele kaart voor de Nigeriaanse middenvelder én een penalty. Júlio César stopte de inzet van Marek Hamsik, maar had geen antwoord op de rebound van Hugo Campagnaro (1-0).

Moratti sprak zich in niet mis te verstane bewoordingen uit over het optreden van Rocchi. 'Hij is niet goed genoeg, ik hoop dat ik hem nooit meer tegen het lijf loop. Negentig minuten floot hij dramatisch. Dit is verschrikkelijk en frustrerend om te moeten aanzien. Ik hoop dat er wat gaat veranderen.'

'Deze wedstrijd is op een stompzinnige manier om zeep geholpen door de scheidsrechter', vervolgt Moratti zijn klaagzang. 'Het is bovendien ook niet de eerste keer dat deze man problemen heeft met Internazionale. In de derby met AC heeft hij ons al eens geprobeerd te laten verliezen door Sneijder en Lúcio een rode kaart te geven.'

Volgens Moratti hoeven de spelers de hand niet in eigen boezem te steken en ligt alle blaam bij Rocchi. 'De jongens hebben me niet teleurgesteld. Ze hebben alles gegeven en hebben mij getoond dat we dit seizoen nog een groots Inter gaan zien.

Na vijf duels bedraagt de achterstand van Inter op koploper Napoli al zes punten. Marek Hamsik, een van de doelpuntenmakers van zaterdag, waakt voor een al te grote feeststemming. 'Het is nog veel te vroeg om over het kampioenschap te praten. Dit was een goede overwinning op een sterke ploeg, maar er komen nog veel wedstrijden. We moeten laten zien dat we een goede ploeg hebben door op alle fronten, dus ook de Champions League, goed te presteren.' Foto: VI Images