WK-finale tegen Real lonkt voor Kashima Antlers

Reacties

Kashima Antlers is de eerste finalist van het WK voor clubteams. De Japanners waren met 3-0 te sterk voor het Colombiaanse Atlético Nacional. Video-arbiter Danny Makkelie bewees zijn waarde.

WK-finale tegen Real lonkt voor Kashima Antlers

De Japanners kregen na ruim een half uur een strafschop toegekend nadat arbiter Viktor Kassai de hulp inriep van video-scheidsrechter Makkelie. De Hongaar wees op aanraden van de Nederlander naar de stip. Shoma Doi zette Kashima op voorsprong: 1-0.

Pas in de slotfase nam Kashima afstand van de Colombianen. Eerst zorgde Yasushi Endo met een hakbal voor de verdubbeling van de marge en drie minuten later pikte invaller Yuma Suzuki zijn doelpunt mee.

Niet alleen de penalty die de 1-0 betekende was historisch voor Kashima. De club is namelijk de eerste Aziatische finalist in het WK voor clubteams sinds het ontstaan in 2000. Het toernooi werd wel al acht keer door Japan georganiseerd.

De tegenstander van Kashima in de finale wordt donderdag bekend. Real Madrid speelt om 11.30 uur (Nederlandse tijd) tegen het Mexicaanse Club América. De verliezer van dat duel strijdt tegen Atlético Nacional om de derde plaats.

Eerder op de woensdag won het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Motors de strijd om de vijfde plaats door met 4-1 van Mamelodi Sundowns uit Zuid-Afrika te winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.