WK-koorts groeit: Oranje stapt op vliegtuig en is onderweg naar Qatar

Reacties

Het Nederlands elftal is nu echt onderweg naar het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal, zijn staf en de spelersgroep zijn om 11.30 uur opgestegen en reizen met het vliegtuig af naar Doha. Daarmee is de voorbereiding op de eerste wedstrijd tegen Senegal definitief begonnen.

WK-koorts groeit: Oranje stapt op vliegtuig en is onderweg naar Qatar
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Rond 20.00 uur plaatselijke tijd zal het toestel landen. In Qatar is het twee uur later dan in Nederland. Na de landing zal er direct een training plaatsvinden, voor de selectie van Oranje in zal checken in de residentie voor de komende weken. Woensdagmorgen zal de volgende oefensessie plaatsvinden.

Oranje zal met 26 volledig fitte spelers aan de voorbereiding op Senegal beginnen. Aanvankelijk leek Denzel Dumfries een twijfelgeval nadat hij knieklachten opliep bij zijn club Internazionale, maar de beoogde rechtervleugelverdediger is tijdig hersteld. Dat geldt ook voor Memphis Depay, die al maanden kampt met een blessure.

Maandag zal om 17.00 uur Nederlandse tijd voor Oranje de start van het WK plaatsvinden. Daarna volgen wedstrijden tegen Ecuador en Qatar. Tot tenminste de laatste wedstrijd bivakkeert de selectie in het St. Regis Hotel aan de West Bay. Dat verblijf kan tot uiterlijk 18 december verlengd worden. Dan vindt de finale plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.