WK-ganger Zuid-Korea levenslang geschorst als international

Reacties

De interlandloopbaan van de Zuid-Koreaan Hyung-soo Jang zit erop. De 27-jarige verdediger, die afgelopen zomer nog meedeed aan het WK, is door de Zuid-Koreaanse voetbalbond (KFA) levenslang geschorst wegens het vervalsen van documenten aangaande zijn dienstplicht.

WK-ganger Zuid-Korea levenslang geschorst als international

Jang hoefde wegens het veroveren van de gouden medaille op de Azatische Spelen in 2014 niet 21 maanden het leger in, de vrijstelling die ook Tottenham Hotspur-aanvaller Heung min-Son recentelijk verwierf. In plaats daarvan moest de speler van Tokyo FC wel een militaire basistraining ondergaan en 544 uur gemeenschapsdienst doen.

En bij dat laatste ging het mis. Jang meldde in documenten dat hij in december 2017 buiten liefst 196 uur voetbaltraining had gegeven, maar nu is gebleken dat dit helemaal niet mogelijk was wegens de hevige sneeuwval van toen in het land. De 54-voudig international heeft zijn fout toegegeven en mag dus nooit meer uitkomen voor de nationale ploeg.

Jang, die aanvankelijk al was geschorst voor een maand en daardoor de interlands in november al zou missen, is in een statement diep door het stof gegaan en zal zijn resterende verplichtingen nakomen. Behalve de levenslange schorsing moet hij ook nog de bij de Zuid-Koreaanse bond maximale boete van circa 23 duizend euro betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.