WK-finale tegen Chelsea lonkt voor Palmeiras

Reacties

Palmeiras heeft zich ten koste van Al Ahly eenvoudig geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. Raphaël Veiga en Dudu maakten het verschil voor de kampioen van Zuid-Amerika (2-0).

WK-finale tegen Chelsea lonkt voor Palmeiras
© Pro Shots

Palmeiras stroomde pas in de halve finale van het toernooi in en begon als grote favoriet aan het duel met Al Ahly. De oude club van onder anderen Cafu, Rivaldo en Roberto Carlos eindigde vorig seizoen als derde in de Braziliaanse competitie en won de Copa Libertadores door in de finale Flamengo te verslaan. In die eindstrijd opende Veiga de score. Tegen Al Ahly sloeg de 26-jarige middenvelder opnieuw toe.

Veiga klopte op aangeven van Dudu doelman Ali Lotfi in de 39ste minuut met een schot in de verre hoek (1-0). Vlak na rust verdubbelde Dudu de marge, met dit keer Veiga als aangever (2-0). De Egyptenaren konden de spanning vervolgens niet meer terugbrengen. Al Ahli eindigde de wedstrijd met tien man door rood voor Ayman Ashraf.

In de finale wacht voor Palmeiras waarschijnlijk een wedstrijd tegen Chelsea. De Champions League-winnaar treft woensdag Al-Hilal, een van de topteams in Saoedi-Arabië. De bekendste speler van Al-Hilal is Moussa Marega (ex-FC Porto).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.