WK-finale laatste kunststukje Rakitic: middenvelder zwaait af bij Kroatië

Reacties

De 32-jarige Ivan Rakitic heeft een punt gezet achter zijn interlandloopbaan bij het Kroatische elftal. Het betekent dat de verloren WK-finale in Rusland het laatste kunststukje van de middenvelder was op een groot eindtoernooi met de nationale ploeg. 

WK-finale laatste kunststukje Rakitic: middenvelder zwaait af bij Kroatië
© Pro Shots

Rakitic maakte op 8 september 2007 zijn debuut voor het Kroatische nationale elftal, waarna hij tot liefst 106 interlands kwam. In 2018 reikte Rakitic met Kroatië verrassend tot de finale van het wereldkampioenschap in Rusland. Daarin was Frankrijk met 4-2 te sterk. Rakitic was op dat WK belangrijk door tot twee keer toe de winnende penalty in de strafschoppenreeks binnen te schieten. Dat deed hij in zowel de achtste finale tegen Denemarken als de kwartfinale tegen Rusland.

Na de verloren WK-finale tegen Frankrijk speelde de middenvelder nog drie Nations League-wedstrijden en vier EK-kwalificatiewedstrijden, maar het EK van 2021 zal Rakitic niet meer meemaken. 'Afscheid nemen van het nationale elftal is de moeilijkste beslissing in mijn carrière, maar ik voel dat dit het goede moment is om dit besluit te nemen. Ik heb genoten van elke wedstrijd die ik heb gespeeld voor mijn thuisland en het onvergetelijke WK zal voor altijd mijn favoriete moment blijven', vertelt Rakitic.

Rakitic, die deze zomer Barcelona verruilde voor Sevilla, hoopt dat het Kroatische elftal in de toekomst meer mooie prestaties kan leveren: 'Ik ben ervan overtuigd dat het team een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik wens mijn vrienden en teamgenoten al het geluk bij de komende uitdagingen en ze zullen met mij de grootste fan hebben.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.