WK-droom Lewandowski spat uiteen: 'We hebben te weinig kwaliteit'

Reacties

Robert Lewandowski is een doelpuntenmachine, maar op het WK in Rusland stokte zijn productie. Polen is na twee duels uitgeschakeld op het eindtoernooi en Lewandowski staat nog droog. Een pijnlijke tegenvaller voor de topscorer van de kwalificatieperiode.

WK-droom Lewandowski spat uiteen: 'We hebben te weinig kwaliteit'

De verdedigers van onder andere Denemarken, Roemenië en Armenië kregen maar geen grip op Lewandowski. De goaltjesdief van Bayern München maakte op weg naar het WK een hattrick tegen deze landen. Tel daar ook de goals tegen bijvoorbeeld Kazachstan en Montenegro bij en de topscorerstitel was binnen voor Lewandowski.

Zestien goals maakte de Pool in het WK-kwalificatietraject. Eén meer dan Cristiano Ronaldo, die er inmiddels vier heeft gemaakt op het WK in Rusland. De klap kwam hard aan in Polen. Na de 1-2 nederlaag tegen Senegal was ook Colombia te sterk voor het land: 0-3. De tweede nederlaag op het toernooi betekende een einde aan de WK-droom van Lewandowski.

'Misschien was dit wel het maximale. Laten we eerlijk zijn: het is niet zo dat we de duels verloren op de details. We hebben gevochten en ons best gedaan, maar er zat niet meer in', aldus een teleurgestelde spits na het duel met de Zuid-Amerikanen. 'Veel dingen gingen niet zoals ze moesten gaan op een WK. Ik stond voorin op een eiland. We hebben alles gegeven, maar alleen inzet is niet genoeg om te winnen op een WK. We hebben simpelweg te weinig kwaliteit', is de keiharde conclusie van de spits.

Lewandowski schoot volgens de statistieken van Opta in twee WK-wedstrijden slechts drie keer op doel, terwijl hij wel 92 balcontacten had. Komende donderdag kunnen Polen en Lewandowski voor eerherstel gaan tegen Japan, dat met vier punten op weg lijkt naar de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.