Witte zakdoekjes wapperen voor Keizer bij Sporting: 'Niet gezien'

Reacties

De ene week win je de beker, de andere week wapperen er witte zakdoekjes voor je. Het is momenteel de situatie waarin Marcel Keizer zich als coach van Sporting Portugal bevindt. De onvrede bij de fans is groot na de 2-4 nederlaag in de derby voor de competitie tegen Benfica.

Witte zakdoekjes wapperen voor Keizer bij Sporting: 'Niet gezien'

Sporting Portugal moest zondagavond winnen van stadsgenoot Benfica om de aansluiting met de Champions League-plaatsen te behouden. De formatie van Keizer faalde jammerlijk. Na 73 minuten leidde Benfica met liefst 1-4, waarna enkele fans van de thuisploeg genoeg gezien hadden en het Estádio José Alvalade verlieten. Zij zagen niet meer hoe Bas Dost vanaf de penaltystip de 2-4 tegen de touwen werkte. Het mocht bovendien niet meer baten. De rivaal vertrok met drie punten waardoor Sporting nu vierde staat, op ruime afstand van de topdrie (zie stand onderaan).

Enkele andere fans die de oorwassing in eigen huis wél negentig minuten lang volhielden, haalden witte zakdoekjes tevoorschijn. Het teken dat zij het niet langer zien zitten in Keizer als coach van hun club. De Nederlandse coach werd op de persconferentie na de wedstrijd door een journalist geconfronteerd met de boodschap van de fans. 'Niet gezien, maar goed dat je het me vertelt. Dat is voetbal', analyseerde hij nuchter.

Om te vervolgen: 'De ene week win je de beker en de andere week verlies je zo'n wedstrijd. Dat vinden supporters niet leuk. Van mij mogen ze het doen, dat is geen probleem. Het is de emotie die bij een wedstrijd zoals deze komt kijken. Maar natuurlijk wil ik hier blijven en blijven winnen.'

Op de vraag of de kansen op het kampioenschap nu definitief verkeken zijn (het gat met koploper FC Porto is elf punten), wilde Keizer nog geen conclusies trekken. 'We bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Ik ga niets zeggen over een eerste of tweede plek. Dit is een harde klap, maar we moeten ons zien te herstellen en weer klaar staan voor de wedstrijd van woensdag', blikte Keizer vooruit op een nieuwe confrontatie met Benfica, in de strijd om de Taça de Portugal, het andere bekertoernooi in Portugal.

Primeira Liga

Stand Primeira Liga 2018/2019

Portugal

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Benfica
34
28
3
3
103-31
+72
87
2
FC Porto
34
27
4
3
74-20
+54
85
3
Sporting Lissabon
34
23
5
6
72-33
+39
74
4
Sporting Braga
34
21
4
9
56-37
+19
67
5
Vitória Guimarães
34
15
7
12
46-34
+12
52
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.