Benfica deelt Keizer flinke dreun uit in Portugese titelrace

Marcel Keizer heeft zondag zijn derde nederlaag als trainer van Sporting Portugal geleden. Benfica was veel te sterk voor Sporting, dat het kampioenschap lijkt te kunnen vergeten.

Sporting Lissabon
2 - 4
Benfica
Benfica

Vorige week beleefde Keizer nog een prachtig weekend. Sporting versloeg FC Porto in de finale om de Taça da Liga en bezorgde de Nederlander daarmee zijn eerste prijs als hoofdtrainer. Midweeks verspeelde Sporting echter punten tegen Vitória de Setubal. Daardoor kwam er extra druk op de topper tegen Benfica.

Estádio José Alvalade was tot in de nok gevuld voor de confrontatie met de stadgenoot, maar de ploeg van Keizer gaf niet thuis. Haris Seferovic opende al in de elfde minuut de score namens Benfica. Na een half uur maakte João Félix er op aangeven van de Zwitser zelfs 0-2 van. Op slag van rust deed de thuisploeg toch nog iets terug. Bruno Fernandes was het eindstation van een vlotte aanval en rondde uitstekend af: 1-2.

In de tweede helft nam Benfica verder afstand. Rúben Días kopte al binnen twee minuten de 1-3 binnen. Halverwege het tweede bedrijf kreeg Sporting de knock-out. Doelman Renan Ribeiro ging in de fout en de bal ging op de stip. Pizzi maakte geen fout vanaf de stip: 1-4. Het was, pijnlijk genoeg voor Keizer, een adequate afspiegeling van de krachtsverhoudingen in Lissabon.

Vijf minuten voor het einde leek het toch nog even spannend te worden. Benfica-doelman Odysseas Vlachodimos liet Bas Dost struikelen en kreeg rood. Sporting kreeg tevens een penalty, die door Dost zelf benut werd: 2-4. Verder kwam Sporting niet, en dus leed Keizer zijn derde nederlaag in achttien wedstrijden bij de Portugezen.

Sporting moet zodoende pas op de plaats maken in de titelrace. De ploeg van Keizer staat vierde met tien punten minder dan Porto, dat bovendien nog een wedstrijd te goed heeft. De nummers twee en drie, Braga en Benfica, hebben allebei zeven punten meer dan de formatie van Keizer.