Dost maakt einde aan ongewone reeks en voorkomt verlies voor Sporting

Bas Dost heeft het net weer weten te vinden in de Portugese competitie. Met het beëindigen van zijn droge reeks voorkwam de Nederlander woensdagavond een nederlaag voor Sporting Portugal.

Vitória Setúbal
1 - 1
Sporting Lissabon

Vooraf was het de vraag of Dost wel zou kunnen spelen tegen Vitória Setúbal. De aanvaller kampte met fysiek ongemak, maar was toch fit genoeg om te kunnen beginnen. Dost hoopte in dit duel een einde te kunnen maken aan een voor hem ongewone reeks. De aanvaller scoorde in zijn laatste vier competitiewedstrijden voor woensdag niet voor Sporting.

Dost was zondag wel trefzeker in de gewonnen finale om de Taça da Liga, wat voor Marcel Keizer zijn eerste prijs in Portugese dienst betekende. In de finale van het tweede Portugese bekertoernooi werd FC Porto na strafschoppen verslagen (1-1, 3-1). Sporting leefde zo met een goed gevoel naar het treffen met Vitória Setúbal toe, maar kwam na ruim twintig minuten op achterstand door een goal van Jhonder Cádiz. Hij bekroonde een goede individuele actie.

Een volgende domper voor Sporting was de rode kaart die Stefan Ristovski tien minuten na rust kreeg. Sporting moest zo met een man minder verder en dat maakte de jacht op de gelijkmaker niet gemakkelijk. Toch nam de ploeg van Keizer nog een punt mee naar huis: tien minuten voor tijd verlengde Dost met een handige voetbeweging een schot van ploeggenoot Bruno Fernandes. Voor de spits betekende het zijn elfde competitiegoal van het seizoen.

Het doelpunt is een mooi persoonlijk succesje voor Dost, maar Sporting schiet niet veel op met een gelijkspel. De achterstand van de ploeg van Keizer op nummer drie Sporting Braga bedraagt nu vier punten. De voorsprong op nummer vijf Vitória SC is met acht punten behoorlijk groot.