Wisseling van de wacht in Milaan door superreeks Rossoneri

AC Milan heeft optimaal geprofiteerd van de misstap die Internazionale vrijdagavond zette bij Cagliari. De ploeg van Gennaro Gattuso won zaterdag van Sassuolo en staat nu derde in de Serie A. Krzysztof Piatek scoorde eens niet, maar was wel op een andere manier van waarde voor zijn ploeg.

AC Milan
AC Milan
1 - 0
Sassuolo
Sassuolo

Piatek maakte in zijn laatste vier competitiewedstrijden vijf doelpunten, maar werd dinsdag in het bekertoernooi van scoren afgehouden door Lazio (0-0) en ook tegen Sassuolo slaagde de Pool er niet in om zijn zeer indrukwekkende cijfers verder op te vijzelen. Wel had hij een hoofdrol in de thuiswedstrijd, waarin de score tien minuten voor rust werd geopend werd door een eigen doelpunt van Pol Lirola.

Gianluigi Donnarumma hield Milan op de been met geweldige reddingen op pogingen van Filip Djuricic en de keeper zag zijn collega aan de overkant, Andrea Consigli, twintig minuten in de tweede helft in de fout gaan. Consigli schatte een lange bal van achteruit helemaal verkeerd in en probeerde Piatek tegen te houden. Het contact was maar licht, maar Piatek was zo slim om te gaan liggen, waarna Consigli een directe rode kaart kreeg (zie video onder).

Gianluca Pegolo kwam als reservedoelman in de ploeg bij Sassuolo en met tien tegen elf zat een comeback van de bezoekers er niet meer in. Milan is nu negen competitiewedstrijden op rij ongeslagen en de nieuwe nummer drie van de Serie A. De ploeg van Gennaro Gattuso passeert stadsgenoot Internazionale op de ranglijst: Inter ging vrijdagavond met 2-1 onderuit tegen Cagliari en heeft nu een punt minder dan Milan. Op 17 maart is de Milanese derby.