Winst Dortmund bij Werder ondanks rood Perisic

Borussia Dortmund heeft op bezoek bij Werder Bremen zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt (0-2). Opvallende rol was in het Weserstadion weggelegd voor Ivan Perisic.

De 22-jarige Kroatische aanvaller, die deze zomer werd overgenomen van Club Brugge, opende kort voor rust de score namens de bezoekers. Perisic schoot hard en hoog binnen in de korte hoek, kort nadat hij een gele kaart had ontvangen na een sliding op Sokratis Papastathopoulos.

Twee minuten na rust ging Perisic opnieuw in de fout en opnieuw was Papastathopoulos het slachtoffer. Scheidsrechter Florian Meyer trok voor de tweede keer geel, waardoor Dortmund verder moest met tien man (foto onder). Maar in de 72ste minuut maakte voormalig Werder-verdediger Patrick Owomoyela van dichtbij 0-2, na een mislukt schot van Mats Hummels.

Voor de landskampioen betekende het de derde overwinning op rij in de Bundesliga, waardoor het nu zestien punten heeft uit negen duels. Evenveel als Werder, dat de tweede plaats afstaat. <br /><br /> Foto: VI Images