Winnende Van Nistelrooij verklaart verschillen met zaterdag

Reacties

Poging twee: geslaagd. Nadat Sparta PSV lelijk in de wielen had gereden bij de ouverture van 2023, konden de Eindhovenaren de bekerwedstrijd drie dagen later wél winnen: 1-2. Trainer Ruud van Nistelrooij is natuurlijk blij, en probeerde ook te verklaren waarom het nu wel lukte.

Winnende Van Nistelrooij verklaart verschillen met zaterdag
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 2
PSV
PSV

'Ik ben blij dat we hebben gewonnen en dat we een ronde verder zijn. Ik vond het een wedstrijd met twee gezichten. We maken het onszelf nog moeilijk door een communicatiefout bij hun goal. Dan weet je dat er nog van alles kan gebeuren, maar uiteindelijk redt hij (Joël Drommel, red.) ons nog', aldus de trainer bij ESPN.

'Ik vond dat we na rust te veel terug gingen. Toen konden hun centrumverdedigers indribbelen, zo kwamen hun backs hoger te spelen, veel mensen in de as. Dan zie je dat ze behoorlijk kunnen voetballen, dat hadden we ze voor rust onmogelijk gemaakt. En ook bij 2-0 is het niet gespeeld. Dat heeft te maken met Sparta. Je kan zomaar een goal tegen krijgen en dan wordt het toch een andere wedstrijd', vervolgde Van Nistelrooij.

De oorzaak voor het gunstige resultaat nu ten opzichte van de uitglijder van zaterdagavond, die zocht de winnende coach bij zijn eigen ploeg. 'Ik vond het verschil met zaterdag dat we vooral in de eerste helft het drukzetten goed voor elkaar hadden. Zo hadden we veel balbezit en kun je tot kansen komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.