Winnend Spezia raakt Zoet kwijt, Inter houdt huis bij Inzaghi en co

Reacties

Spezia heeft woensdag met hangen en wurgen de eerste zege van het Serie A-seizoen geboekt. De gepromoveerde ploeg won van Udinese, waar met Marvin Zeegelaar, Hidde ter Avest en invaller Thomas Ouwejan de Nederlandse inbreng groot was. Bij Spezia moest Jeroen Zoet per brancard van het veld met een blessure. Ondertussen scoorde Internazionale erop los tegen Benevento.

Winnend Spezia raakt Zoet kwijt, Inter houdt huis bij Inzaghi en co
© Pro Shots
Udinese
Udinese
0 - 2
Spezia
Spezia

Zowel Udinese (1-0 bij Hellas Verona) als Spezia (1-4 tegen Sassuolo) verloor bij de start van de competitie. Voor de bezoekers ging het in Udine in de eerste helft beter. Waar een vroege goal van Ricci nog werd afgekeurd vanwege buitenspel, telde de goal die Andrey Galabinov na een klein half uur maakte wel. Hij gaf de defensie het nakijken met een kopbal.

In de tweede helft hield Spezia vooral tegen. Zeker toen Zoet na ruim een uur per brancard van het veld moest met ogenschijnlijk een kwetsuur aan zijn lies en routinier Claudio Terzi niet veel later zijn tweede gele kaart kreeg. Met Ouwejan in de ploeg voor Zeegelaar lukte het Udinese niet om nog te scoren tegen het tiental van Spezia, dat in de slotfase uit een counter op 0-2 kwam via Galabinov. Spezia zal nu in spanning zijn over hoe ernstig de blessure van Zoet is.

Benevento
Benevento
2 - 5
Internazionale
Internazionale

Na de 4-3 overwinning van vorig weekend op Fiorentina maakte Inter er ook op bezoek bij Benevento een spektakel van. Binnen een half uur stond de formatie van trainer Antonio Conte op een voorsprong van 0-3. Romelu Lukaku opende al na 28 seconden de score op aangeven van Achraf Hakimi. Roberto Gagliardini maakte de 0-2 en was de aangever op de derde Inter-goal die van de voet van opnieuw Lukaku kwam.

Pas daarna deed de ploeg van trainer Filippo Inzaghi via Gianluca Caprari iets terug. Voor rust was de marge echter alweer drie door een goal van Hakimi, die profiteerde van treuzelend verdedigd werk aan de kant van de thuisploeg. In de tweede helft maakte invaller Lautaro Martínez nog erger voor Benevento door de 1-5 in de verre hoek te krullen. Caprari bepaalde de eindstand door compleet vrijstaand te scoren.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spezia
Meer over Spezia
Meer Udinese
Meer over Udinese
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.