Willems vervolgt wederopstanding met 'a hell of a goal'

Reacties

Jetro Willems vertoont steeds meer tekenen van leven. Met een schitterend doelpunt zette hij Newcastle United zaterdagmiddag op het spoor van een stuntje, maar Liverpool bleek uiteindelijk tóch te sterk. En dus was de meest opvallende speler van de bezoekers na afloop - ondanks de nodige complimenten -  teleurgesteld.

Willems vervolgt wederopstanding met 'a hell of a goal'
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Newcastle United
Newcastle United

The Magpies gingen op Anfield uiteindelijk met 3-1 onderuit, maar dankzij een persoonlijk hoogtepuntje voor Willems was het in de beginfase toch nog even zweten voor titelkandidaat Liverpool. De opgestoomde linksback nam de bal achter zijn standbeen langs mee naar binnen, om vervolgens met rechts de 0-1 in de verre kruising te rammen. Daarmee vervolgde Willems zijn recent ingezette weg naar boven.

Na uitstekende jaren bij PSV verhuisde hij in de zomer van 2017 naar Eintracht Frankfurt, maar zijn Duitse avontuur werd geen onverdeeld succes. Na zijn zomerse overstap naar Newcastle United begon Willems nog slecht, door in de thuiswedstrijd tegen Arsenal met een slippertje de 0-1 nederlaag in te leiden. In het (na strafschoppen verloren) League Cup-duel met Leicester City leverde hij in zijn basisdebuut vervolgens zijn eerste assist af, waarna hij zaterdagmiddag een nog overtuigender teken van leven gaf.

Het was voor Willems een flinke tijd geleden dat hij zijn naam op het scoreformulier zag staan. Op 4 februari 2017 scoorde hij namens PSV tegen AZ, twee keer zelfs, in een wedstrijd die de Eindhovenaren met 2-4 wonnen. Zijn eerste treffer in ruim tweeënhalf jaar tijd leverde hem complimenten op, onder meer van collega-linksback Andy Robertson van Liverpool. 'Eerlijk is eerlijk: Newcastle begon geweldig, ze maakten a hell of a goal.' Newcastle-manager Steve Bruce sprak op zijn beurt van een 'cracking goal'.

Willems zelf baalde na afloop. 'Dit is een teleurstellend resultaat, omdat onze twee enige fouten direct tegengoals betekenden. En als je Liverpool een kans geeft, dan zullen ze die benutten. We begonnen goed, vonden de ruimte, waren goed in de passing, speelden kalm. Maar doordat zij druk gingen zetten, veranderde ons spel.' Toch houdt hij de moed erin. 'Al met al doen we het dit seizoen helemaal nog niet zo verschrikkelijk. We moeten doorgaan en geloof blijven houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.