Aubameyang bezorgt Arsenal goede start na slippertje Willems

Arsenal is met een nipte overwinning op Newcastle United aan het seizoen begonnen. Wolverhampton Wanderers en Leicester City hielden elkaar in evenwicht.

Newcastle United
0 - 1
Arsenal
Arsenal

Arsenal beleefde een op het oog sterke transferwindow. Manager Unai Emery verwelkomde spelers als Kieran Tierney, David Luiz, Nicolás Pépé en Dani Ceballos, maar geen van de grote aankopen kreeg een basisplaats. Emery koos voor jongelingen als Reiss Nelson en Joe Willock en liet bovendien Alexandre Lacazette op de bank, terwijl Lacazette een sterke voorbereiding achter de rug heeft.

Op bezoek bij Newcastle United, waar Jetro Willems tien minuten na rust als invaller debuteerde, was het spel van Arsenal niet imponerend. Pierre-Emerick Aubameyang kreeg nog de beste kans van de eerste helft, maar stuitte op doelman Martin Dubravka. Bij Newcastle kwam topaankoop Joelinton weinig in het spel voor.

Arsenal voerde de druk na rust wat meer op en dat leverde in de 58ste minuut de 0-1 op. Ainsley Maitland-Niles was Willems te snel af en leverde een uitstekende voorzet af op Aubameyang, die zijn eerste van het seizoen tegen de touwen werkte. Het doelpunt van de spits uit Gabon bleek voldoende voor Arsenal, waar Gabriel Martinelli, Ceballos en Pépé nog debuteerden, om het seizoen met een driepunter te beginnen.

Leicester City
0 - 0
Wolverhampton Wanderers

Leicester City en Wolverhampton Wanderers werden de laatste weken regelmatig getipt als mogelijke verrassingen van dit Premier League-seizoen. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen bij deze wedstrijd, maar die werden niet helemaal ingelost. Leicester was wat sterker, maar ook erg slordig in de eindfase. Wolverhampton dacht via Leander Dendoncker de 0-1 te maken, maar daar stak de VAR een stokje voor. Het doelpunt van de Belg werd afgekeurd omdat er hands zou zijn gemaakt.

Zo begonnen Leicester en Wolves het seizoen doelpuntloos. Wel waren er de nodige nieuwe gezichten te bewonderen. Bij de thuisploeg hadden Ayoze Pérez en Youri Tielemans een basisplaats, terwijl Patrick Cutrone als invaller zijn eerste Premier League-minuten maakte voor de bezoekers.