Bekeravontuur Newcastle ten einde ondanks eerste hoogtepuntje Willems

Newcastle United is er ondanks een assist van basisdebutant Jetro Willems niet in geslaagd om de volgende ronde van het toernooi om de League Cup te bereiken. De Premier League-clubs lieten het op strafschoppen aankomen. Kristoffer Peterson maakte zijn eerste doelpunt in dienst van Swansea City.

Newcastle United
ns
1 - 1
Leicester City

Willems viel bij de Premier League-opening tegen Arsenal (0-1 nederlaag) al in bij Newcastle, maar zat daarna twee wedstrijden op de bank. In het League Cup-duel met Leicester mocht hij zich laten zien van manager Steve Bruce. De bezoekers kwamen via James Maddison op voorsprong. De middenvelder zag een vrije trap van richting veranderd worden en in het doel belanden. Na rust liet Willems zich gelden. De linksback was al enkele keren gevaarlijk aan de linkerkant en gaf na 53 minuten succesvol voor op Yoshinori Muto, die van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde.

Beide ploegen hielden elkaar daarna lang in evenwicht en Bruce haalde Willems na 78 minuten naar de kant voor Paul Dummett. Er werd in het restant van het duel niet meer gescoord en daarom kwam het - zonder Willems - aan op strafschoppen. Doordat Jonjo Shelvey miste en Leicester alles raak schoot, eindigde het League Cup-toernooi voor Newcastle in de tweede ronde.

Swansea City
6 - 0
Cambridge United

Swansea City had geen kind aan League Two-club Cambridge United. Peterson opende al in de eerste minuut de score. De Zweed, deze zomer overgekomen van Heracles Almelo, maakte op aangeven van Jordon Garrick zijn eerste treffer voor Swansea. George Byers zorgde voor 2-0, waarna Peterson de assist gaf op de 3-0 van Sam Surridge. Door goals van Garrick en nog een van Surridge stond het bij rust al 5-0 en in de tweede helft pikte ook Wayne Routledge een doelpunt mee.

Lincoln City
2 - 4
Everton
Everton

League One-club Lincoln City liet Everton even flink schrikken door er al na één minuut 1-0 van te maken in de onderlinge confrontatie. Harry Anderson zorgde voor de goal. Lucas Digne maakte na ruim een half uur op schitterende wijze gelijk door een vrije trap van ongeveer 25 meter afstand in de linkerhoek te knallen. De voorsprong volgde na rust toen Everton een strafschop kreeg. Gylfi Sigurdsson maakte geen fout vanaf elf meter: 1-2.

Bruno Andrade, niet te verwarren met de gelijknamige ex-speler van onder andere Go Ahead Eagles en Willem II, zorgde met een pegel van afstand voor een nieuwe verrassing van Lincoln. Everton won uiteindelijk alsnog door een goal van Alex Iwobi, deze zomer overgekomen van Arsenal, en in de slotfase van Richarlison. De Braziliaan bepaalde de eindstand op 2-4.

Burnley
Burnley
1 - 3
Sunderland
Sunderland

De laatste jaren zit het Sunderland op sportief vlak bepaald niet mee. De club die niet zo lang geleden nog in de Premier League speelde, is inmiddels afgezakt naar de League One. Een succesje was daarom zeer welkom, al was het maar in het toernooi om de League Cup. Op bezoek bij Burnley lukte dat. Bij de thuisploeg zat Erik Pieters op de bank en hij zag Jay Rodriguez nog wel de score openen voor Burnley. Cultheld Will Grigg zorgde vervolgens voor de gelijkmaker en via Tom Flanagan en George Dobson werd het na rust 1-3.